Jeep beklenen adımı attı. Geçen hafta bir teaser paylaşan ve hem Renegade hem de Compass için yeniliklerin haberini veren marka, sonunda devleri ortaya çıkardı. 2022 Jeep Renegade e-Hybrid ve 2022 Jeep Compass e-Hybrid modelleri için duyuru yapıldı.

Yeni serilere hem yeni renk seçenekleri geldi hem de modeller için artık yeni nesil bir hibrit sisteminin kullanılabilir olacağı açıklandı. Ek bir prize ihtiyaç duymayan yeni hibrit araçlarda tam olarak nasıl artılar karşımıza çıkacak ve tabii ki motorlar nasıl revize edildi değerlendireceğiz.

2022 Jeep Renegade e-Hybrid ve 2022 Jeep Compass e-Hybrid Daha Güçlü

İki araç için de hibrit modellerde aynı motor seçenekleri karşımıza çıkıyor. V48 desteğimiz yani ek bir şarja ihtiyaç duymayan bir hibrit sistem geliyor.

Bu elektrikli motorlar, araçlara yaklaşık olarak 20 beygir civarında ekstra güç getirecek. Ama tabii ki asıl konu atikliğe ve verimliliğe getirdiği artılar.

Yeni motor sistemi, resmi olmayan değerlere göre araçların %15-20 arasında daha az yakıt kullanmasını sağlayacak deniyor.

Yeni elektrikli motorlara eşlik edecek olan motor ise 2022 Jeep Renegade e-Hybrid ve 2022 Jeep Compass e-Hybrid modellerinde ortak olarak 1.5 litre benzinli turbo motor olacak.

Daha önce de gördüğümüz bu motorun yine performanslı serilerden biri olduğunu söyleyebiliriz. 110-120 beygir civarında beygir değerleri olduğu biliniyor.

Araçların bu yeni hibrit motorunda sunulan beygir ve tork değeri de belli. 240 Nm tork değeri ve 130 beygir gibi bir güç değeri göreceğiz.

Yani araçlar bu şekilde çok daha performanslı olacak. Hızlanması, atikliği ve çevikliği artış gösterecek.

Bu ay satış detayları konusunda da bilgilerin ortaya çıkması beklenen yeni aracın, Türkiye’de satışa çıkacağı müjdesini de verelim. 2022 yılı içerisinde aracı ülkemizde göreceğimizi düşünüyoruz.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version