Subaru nihayet çok tutulan Forester modelinin beşinci nesil versiyonunda sıralı dört silindir turbo motor kullanmaya başladı. “Sport” adı verilen bu yeni Forester ise yalnızca Subaru’nun anavatanı olan Japonya’da satışa sunulacak. En azından şimdilik durum bu şekilde.

Henüz çiçeği burnundaki Sport’un kaputunun altında 1.8 litrelik sıralı dört silindir turbo motor kullanılıyor. Direkt enjeksiyonlu bu motorun toplam güç çıkışı ise 175 beygir olarak kayıtlara geçmiş. Levorg ve XT modellerinin sırasıyla 250 ve 258 beygir güce sahip olduğunu hesaba katarsak Forester’in biraz zayıf kaldığını söyleyebiliriz.

Ancak halihazırda satışı devam eden 2.5 litrelik atmosferik motorlu Forester’e kıyasla güç ünitesinin hacmi küçülmesine rağmen beygir gücünde herhangi bir kayıp yaşanmamış.

Sadece CVT şanzıman seçeneğiyle geliyor

İlginç olan ise Subaru’nun artık Forester’ı düz vitesle satışa sunmaktan vazgeçmiş olması. Sport etiketini taşıyan tüm Forester modelleri yalnızca CVT otomatik şanzıman seçeneğiyle satın alınabilecek. Bunun dışında sportif yol tutuşunu pekiştirmek için süspansiyon tarafında bazı iyileştirmeler de hayata geçirilmiş. Simetrik sürekli dört çeker teknolojisi ise arabalarda standart.

An itibariyle Japonya sınırları içerisinde satışına başlanmış olan Subaru Forester Sport modelinin fiyatı 2 milyon 990 bin yen olarak belirlenmiş. Bu da kabaca 28 bin 500 dolara denk geliyor.

Bu arada ilerleyen dönemde Avustralya gibi başka pazarlarda da satışa sunulacağı şimdiden konuşulmaya başlanan arabanın geleceğiyle ilgili ise Subaru herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version