Bundan 3 yıl kadar önceye gittiğimiz zaman, o dönem büyük bir ihtişamla tanıtılan T-Cross modelini görmüştük. Doğru hatırlıyorsam eğer ilk araç 2018 yılında tanıtılmış ve satışları da başlamıştı. O dönem zaten SUV serilerinin yükselmeye başladığı dönem. Volkswagen T-Cross aradan geçen neredeyse 4 sene sonra ülkemizde de boy göstermeye hazırlanıyor.

Kompakt bir araç olmasıyla bilinen seri, markanın Türkiye planları içerisinde yer alıyor. Autoshow kapsamında bu planlarını açıklayan Volkswagen, modeli ne zaman ülkemize getireceği konusunda da bilgi verdi.

Volkswagen T-Cross, 2022 Yılında Türkiye’de Olacak

Araç tanıtımının üzerinden geçen 4 sene sonra ülkemizde satılacak. 2022 yılının başında satışlarının başlayacağı söylenen modelin, tüm motor seçeneklerinin de ülkemizde satılması bekleniyor.

Bu noktada göreceğimiz ilk motorlar 3 silindir 1.0L 95 beygirlik motor olacak. Bu motoru takip edecek olan ikinci seçenek ise yine aynı hacimde 115 beygirlik motor olacak. İsteyen sürücüler 115 beygirlik araçla beraber otomatik vites seçeneğini de tercih edebilecek.

Ama temelde tabii ki manuel vites yer aldığını belirtelim. Otomatik Volkswagen T-Cross için opsiyonel olarak sunulan bir seçenek. Otomatik için ise Volkswagen’in artık kalıplaşan DSG şanzımanı tercih ediliyor.

Eğer aracın daha güçlü modelini almak isterseniz o zaman 1.5 TSI motoru alabileceksiniz. 150 beygirlik olan bu motoru da Golf araçlarında deneyimleme şansımız olmuştu ve aslında ne kadar güçlü olduklarını da biliyoruz. Dizel seçenek gelecek mi tam emin değiliz. Ama eğer dizel seçenek gelecek olursa, bu seçeneğin de 1.6 litrelik TDI motor olacağını ekleyelim.

2022 yılında göreceğimiz aracın fiyatını sormayın. Şu an 24 Eylül’de gelecek olan yeni Polo modelinin bile fiyatları belli değil. Volkswagen T-Cross için yıl sonuna doğru bir fiyat açıklamasının yapılması söz konusu olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version