2. el otomobil piyasasında neler oluyor? Her zaman sizlerin söylediği en çok güvendiğim olmaya devam edecek. Firmaların, halkla ilişkiler şirketlerinin yaptığı açıklamalar oluyor ama onların sokaklardan, sizden daha iyi bilmesi mümkün değil.

Sosyal medya hesapları üzerinden fırsat buldukça yararlanmak için soruyorum. Bu kez sorum benim de merak ettiklerimden birisiydi.

“Hangi otomobili ikinci elini hiç düşünmeden, nasıl olsa canım istediği zaman 5 dakikada satarım düşüncesiyle alırsınız?”

Sıfır bir otomobili satın alırken benim en çok değer verdiğim kriterlerden biri budur. O otomobili satın alıp 10 yıl kullanmak gibi bir niyetiniz yoksa eminim sizler de benim gibi 3 yılda bir aracınızı yeniliyorsunuzdur.

Neyse sözü çok fazla uzatmadan sonuçlara göz atmak istiyorum. Instagram üzerinden 20 bin kişiye erişildi. Facebook üzerinden 40 bin kişiye ulaşıldı. Toplamda 1000 kişi oy verdi.

Bunlar arasından bir ortalama alarak sorumun net bir şekilde cevabını buldum. Burada bir daha tekrarlamak istiyorum. “Bunlar tamamen sizin seçtikleriniz, sizin söyledikleriniz.”

2. El Otomobil Konusunda En Çok Güvenilen Markalar Sıralaması

Özellikle son yıllarda yaptığı çok önemli atakla Renault 2. el otomobil konusunda en çok güvenilen marka olarak karşıma çıktı. Renault gerçekten çok büyük adımlar atmış.

Güven konusunda en önemli markalardan biri olan Toyota yaptığım araştırmada ikinci eline en çok güvenilen ikinci marka olarak çıktı. Toyota konumunu koruyor görünüyor.

Güven konusunda Volkswagen biraz yerini kaybetmiş görünüyor. Bu araştırmanın sonunda üçüncü sırada yer aldı. Hemen arkasında Ford, ikinci eline en çok güvenilen markalar arasında iddialı bir şekilde yer aldı.

Honda da ikinci eline güvenilen markalar arasında kendine iyi bir yer bulan markalar arasında yer aldı. Opel ise yerini kaybetmeye ve ikinci eline güvenilen markalar arasında güven kaybetmeye başlamış görünüyor. Sonuçlar genel olarak bu şekilde.

Kaynak: Otostil

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version