İtiraf etmek gerekirse, Alfa Romeo’nun ürettiği en güzel model değil. Yine de 2018 Alfa Romeo Stelvio şu ana kadar yapılmış en güzel SUV olabilir ve gerçek şu ki Alfa Romeo bunu gerçekten üretmek zorundaydı: Satış rakamlarıyla, Giulia’nınkileri gölgede bırakmayı hedefliyor ve markanın FCA altyapısını kullanıyor.

Sedan modeli gibi Quadrifoglio versiyonu da kalpleri fethedecek. Yine de ilk olarak gerçekte daha az heyecan yaratacak dört silindirli Stelvio’ları göreceğiz.

Dinamiklik konusunda Porsche’yi hedef alarak cesaretli bir adım attılar. Alfa patronu Reid Bigland açıkça başarılı olduklarını belirtiyor.

Giulia’daki gibi önde çift salıncak ve arkada çok kollu süspansiyon bağlantısı yer alıyor. QF’nin DNA sürüş modu kontrol düğmesi, daha sıkı yarış moduyla tamamlanıyor.

2018 Alfa Romeo Stelvio’da Göze Batanlar

Sürüş yükseliği DTM’den çok SUV’a daha yakın. Q4’ün dört çeker sürüşü, kendini aten kanıtlamış Maserati Levante’den gelecek ve performans odaklı olacak.

Sistem normal sürüşlerde yüzde 100 arkaya meyilli olarak çalışacak fakat 503 bg V6’dan daha fazlası istendiğinde torkun yüzde 50’si ön aksa taşınacak. Sistem, aynı zamanda arka diferansiyel üzerinde Ford Focus RS tarzı çift kavrama paketini kullanıyor. Bu tork dağılımında daha kesintisiz ve akıllıca dağılımlar yapılmasını sağlıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=0IVqE_M8orA

Diğer motor seçenekleri arasında 276 bg, 400 Nm’lik 2.0 litre turbo benzinli ünite de yer alıyor. Hızlı vites değişimlerine imkan tanıyan ZF sekiz ileri şanzımanı kullanıyor. Avrupa için 2.2 litre dizel de sunulacak; 178 bg veya 207 bg güçlerine sahip olacak. Arkadan itişli veya dört çeker olarak tercih edilebilecek.

İçeride ise Giulia tarzı kokpiti ve koltukları bulabilirsiniz. Fakat geleceğin teknolojisi konusunda biraz hafif kalıyor: Baş üstü gösterge veya yarı otonom sistemler yok. İlk teslimatlar 2017’nin sonuna doğru gerçekleşecek.

Fiyatlar henüz açıklanmasa da Macan’ın altında olması bekleniyor. Zaten o kadar da cesur olamazlar değil mi?

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version