Skoda Enyaq iV için özel bir versiyon geleceği söylenmişti. Skoda Enyaq iV Founders Edition adıyla gözüken özel versiyon, temel modeli esas alıyordu ama öyle güzel özelleştirmeler yapılmıştı ki kesinlikle ana aracın önüne geçmiş bir model olmayı başarmıştı. Şimdi bu versiyon satışa sunuldu.

Tasarımsal odaklı olarak neler sunduğu noktasında detaylara geçeceğiz ama şunu da belirtelim ki yine bu versiyon da tamamen elektrikli olan gelen bir versiyon. O konuda herhangi bir değişiklik yapılmış değil.

Skoda Enyaq iV Founders Edition Farkları Neler?

Özel modelde iki ayrı renk seçeneği var. Bunlardan birisi Siyah Sihir ve bir diğeri de Arktik Gümüş rengi. İki renginden birbirinden güzel olduğunu söyleyebilirim. Ama tek değişen kısım renk değil. Bunun yanında ön kısımda ızgaralar ve tampon için de özelleştirme söz konusu.

Izgara adeta elmas gibi parlamış durumda. 130 adet LED’den oluşan arka ışıklandırmanın kullanılması, ızgaranın bu denli ihtişamlı gözükmesini sağlamış. Marka LED ile kullanılan bölüme bir isim vermiş. Kristal yüz olarak tanımlamışlar. Dedik ya zaten elmas gibi parlıyor.

Tasarım için söyleyebileceğim bir diğer nokta ise 21 inçlik desenli jantlar ve arka kısımda yer alan bagaj rozetleri. Bagaj rozetleri kesinlikle renk ile uyumlu olacak şekilde tasarlanmış. İki renge ayrı ayrı uyum sağlaması adına, hem ton olarak hem de renk olarak farklı seçimler yapılmış.

Dış kısımda yapılan değişiklik tabii ki içe de yansıyor. Direksiyonda yer alan araç yapı seri numarası detayı, özel yapım araçla karşı karşıya olduğunuzu anlamanızı sağlıyor. Aldığınız araç kaçıncı üretim ise orada o numarayı görüyorsunuz.

Toplamda 1895 adet üretim yapılacağını biliyoruz. Diyelim ki satın alınan araç 5.üretilen araç. O zaman direksiyonda “0005/1895” ifadesini göreceksiniz. Onun dışında Skoda Enyaq iV 80 iç tasarımın özelleştirilmiş hali var. İşte deri döşeme var. Ek dikiş detayları var gibi.

Skoda Enyaq iV Founders Edition Motor Özellikleri Neler?

Elektrikli bir araç seçildiğini söyledik. Zaten amaç elektrikli seriye vurgu yapmak. Bu özel versiyonda motor kısmında da haliyle elektrik gücü öne çıkıyor. Aslında araç iV 80 serisinde yer alan teknik donanımı bazı alıyor.

Tabii ki ayrı bir model değil özel bir model olmasından kaynaklı. Yine araçta arka iki teker arasına yerleşmiş bir vaziyette 201 beygirlik elektrikli motor var.

100 km hızlanması 8.2 saniye olarak açıklanan serinin, tek bir pil seçeneği var. Zaten araçta sınırlı sayıda üretim olduğundan tek bir pil seçeneği ve tek bir motor kullanılması çok mantıklı.

82 kWh pillin menzil değeri 331 mil yani 533 km gibi bir değer yapıyor. Ama araç gerçekten bu değeri sunabilir mi bilemiyoruz. Çünkü resmi menzil değeri listesini göremedim. Paylaşılan değerde ne kadar fark olur bilemiyorum.

Skoda Enyaq iV Founders Edition için Son Sözler

Evet güçlü ve özel seri bir araç. Elektrik gücünün bizi karşıladığı bir model. Ama sınırlı üretim. Ülkemize gelir mi gelirse alınır mı bilemiyorum.

Çünkü fiyatı yüksek. 46.725 Sterlin fiyatla İngiltere’de satışa çıktığını biliyoruz. TL’ye zaten çevirmeyelim kalp dayanmaz. 🙂 Ama yine de özel seri için herhangi bir satış açıklaması gelirse ekleriz.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version