Ford, Fiesta serisini sonunda yeniledi. Güzel bir makyaj operasyonundan sonra karşımıza çıkan 2022 Ford Fiesta, serinin en çok sevilen aracı olma iddiasıyla geldi. Yine B segment bir seri olarak gelen aracın, donanımsal olarak yenilendiğini de gördük.

Yer yer Focus modelinden de detayların yakalandığı görülen aracın, biraz daha sert ve modern göründüğünü de söylemek lazım.

2022 Ford Fiesta Tasarımı ve Değişen Özellikleri

Aracın tasarım detaylarının derinine inerek devam edelim. 2022 Ford Fiesta değişimi başta kaput kısmında gösteriyor.

Aracın kaput kısmında yer alan kanalların biraz daha detaylandırıldığını ve daha geniş gösterildiğini görüyoruz.

Alta indiğimiz zaman biraz daha yere yakın bir ızgara ile karşılaşıyoruz ama Ford logosunun yer aldığı ızgara yine genişliğinden bir şey kaybetmiyor. Ön kısımda diğer odak noktası ise farlar. Seri LED farlara geçiş yaptı.

LED farlar standart olarak geliyor ama üst paketlerde de Matrix LED farlar görebiliyoruz. Her şeyiyle daha dikkat çekici olan aracın, arka kısımda da uzatılmış bir çizgisel stop lamba düzenine sahip olması dikkat çekiyor.

Bunlar dışında aracın iç tasarımında da yenilendiğini anlıyoruz. İç kısımda yeni dijital gösterge paneli Fiesta modeline de geliyor.

12.3 inçlik dijital gösterge alanının dışında orta kısımda ise 8 inçlik yeni multimedya ekranının olduğunu da görüyoruz. Yeni multimedya ekranı da yine bizi tatmin edecek seviyede teknoloji ile gelmekte. Hem Android Auto desteği var hem de Apple CarPlay desteği var.

Aracın donanımları kısmında da değişiklikler var. 2022 Ford Fiesta ile beraber; yeni park asistanı, dur-kalk sistemli hız kontrol teknolojisi, kör nokta uyarı sistemi ve ek olarak trafik asistanları gibi teknolojiler görüyoruz.

Modelin daha güçlü ve daha teknolojik olduğu tartışmasız bir gerçek olarak değerlendirilmeli.

2022 Ford Fiesta Motor Seçenekleri

Motor kısmında ise aynı değişimi göremedik. Makyajlanmış olan modelde de yine aynı motor yapısı karşımıza çıkıyor. Kompakt seride 3 silindirli 1.0 litrelik Ecoboost motor yer alıyor. Motorda 3 farklı versiyon var. Bunlardan birisi 155 beygir, birisi 125 beygir ve bir diğeri de 100 beygir motorlar.

125 beygir ve 155 beygir motorların daha güçlü olmasının nedeni de 48V değerinde bir yarı hibrit desteğine sahip olmaları.

Tüm bunlarla beraber aracın yine otomatik ve manuel seçenekleri var. Otomatik isteyenler için 7 ileri çift kavrama şanzıman tercih edilebilir. Manuel kısmında ise yine 6 ileri manuel vites gelmiş durumda.

2022 Ford Fiesta fiyatı ise belli değil. Araç için değişiklikler şimdilik bu şekilde. Fiyatlar açıklandığı zaman detaylı bilgiler vermeye devam edeceğiz.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version