Alman otomotiv devi BMW‘nin yeni X5 modeli bir kez daha casus kameralara yakalandı. SUV modelinin Eylül ayında düzenlenecek olan Paris Otomotiv Fuarı‘nda görücüye çıkması bekleniyor.

Rakip ve muadilleri arasında Range Rover Sport ile Porsche Cayenne modellerinin bulunduğu BMW X5, heksagon tasarımına sahip arka stop lambalarıyla dikkat çekiyor. Bugüne dek üretilen X5 modellerinin aksine oldukça yenilikçi bir tasarım dilinin tercih edilmesi de söz konusu.

BMW’nin SUV satışları gayet iyi gidiyor

Diğer çoğu otomobil markası gibi BMW için de SUV satış rakamları son 10 yılda ciddi miktarda artış gösterdi. Şimdilerdeyse BMW’nin niyeti, yıl sonuna doğru piyasaya çıkması planlanan dördüncü nesil X5 ile bu satışları daha da arttırmak.

X5’in yanı sıra yeni X2 ve Range Rover rakibi X7 modelleri de yıl sonuna doğru görücüye çıkabilir.

Halihazırda BMW bayilerinde satışı gerçekleştirilen X5, ilk kez 2013 yılında tanıtılmıştı. 2006 yılında satışa çıkan ikinci nesil X5 ile aynı yapıyı ve platformu paylaşan aracın 2018 modelinde baştan aşağıya yenilenen bir mimari tercih edilecek. Öyle ki yeni BMW 5 serisi modellerde kullanılan platform, bir sonraki X5’te de aynen kullanılabilir.

X5, X serisinin vazgeçilmezi

BMW’nin X araç serisinin en çok satan modeli X1, ancak X5 de kesinlikle önemli bir oyuncu. Şirketin her yıl yayınladığı raporların sonuncusunda geçtiğimiz yıl 180 bin adet BMW X5 satışı gerçekleştirildiği bilgisi yer aldı. Bu da BMW’nin toplam satışlarının yüzde 8.7’sine tekabül ediyor. 

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version