Bazı araçlar var, fiyatlarıyla gerçekten bizleri şaşırtıyor. Ülkemizde araç fiyatlarının çok yükselmesinden mi kaynaklı bilemiyorum ama bazı modellerin yurt dışı fiyatlarını gördüğümüz zaman gerçekten ilginç geliyor. Genelde bu tür araçların haberleri ise Çin’den geliyor. Çin’de zaman zaman o kadar ucuz modeller sunuluyor ki neden bizim ülkemize de gelmiyor diyorum. İşte bu modellerden birisi de Asta Crossover oldu.

Çinli iddialı bir marka olan Wuling tarafından duyurulan yeni araç, pazarın hem ucuz hem etkili modellerinden biri oldu. Açıkçası Avrupa’ya gelirse dengeleri değiştirecek bir araç olacaktır.

Asta Crossover Özellikleri ve Fiyatı

Önce aracın tasarımdan söz edelim. Peugeot 3008 serisini mutlaka görmüşsünüzdür. İşte bu aracın tasarımı da tıpkı 3008 serisinin tasarımına benziyor. Haliyle araç tasarım anlamında çok yabancı gelmiyor.

Dış kısımda dev ızgaralar ve SUV tarzı tasarım kendisini gösterirken iç kısımdaki yapı daha da başarılı. Bu kısımda beyaz ve siyahın kullanıldığı iki tonlu bir tasarım var.

Merkezde yer alan 10.25 inçlik bilgi eğlence ekranı ve dijital gösterge paneli ile son dönem teknolojilerini karşılayan aracın, ahşap kaplamalı bölümleri ise çok daha prestijli bir görüntü ile karşı karşıya olmamızı sağlıyor.

İç mekanı daha ferah gösteren dev bir sunroof tercihi ile de dikkat çeken Asta Crossover, motor kısmında ise orta halli bir model.

Turbo şarjlı 1.5 litrelik bir motorun bulunduğu araçta, 145 beygirlik güç değeri var ve 250 Nm tork değeri bulunuyor. 100 km hıza 10.6 saniye içerisinde çıkan araç haliyle yüksek performans arabası değil.

Çin’de satışa çıkan modelin, yüksek teknoloji olduğunu da ekleyelim. Birçok sürüş destek sistemi bulunan modelin başlangıç fiyatı ise 10.794 dolara denk geliyor. Doları 10 liradan bile hesaplasanız aracın fiyatı ülkemiz fiyatlarının bir hayli gerisinde.

Ama tabii ki bu model Avrupa’ya gelir mi bilmiyoruz. Avrupa’ya gelse bile ülkemize gelmesi zor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version