Çin’de elektrikli otomobillere ilgi çok yüksek seviyede. Sadece satışlar noktasında değil. Aynı zamanda markaların da bu alana gösterdiği ilgi üst düzeyde. Birçok marka yeni modeller üretmeye ve Avrupalı rakiplerine karşı durmaya başladı. Özellikle Tesla’ya karşı çok ciddi rakipler geliyor. Bunun son örneği ise XPeng P5 modeli oldu.

Aslında birkaç ay önce tanıtılan araç, satışa çıktı. Fiyatları da belli olan serinin Tesla’yı üzeceği kesin çünkü fiyatlar konusunda seri önde gözüküyor. Birçok modeli bulunan elektrikli sedan aracın teknik özelliklerine ve fiyatlarına bakalım.

XPeng P5 Özellikleri ve Fiyatı

Avrupa pazarına da getirilmesi beklenen aracın, tam 6 farklı versiyonu var. Aslında bu versiyon farklılıklarının temel nedeni menzil değerlerinin değişiyor olması. Her pakette farklı bir pil var ve menzil değerleri de buna göre değişiyor.

Tabii ki teknolojiler kısmında da bazı değişiklikler olduğunu söylemek lazım. Şu an için en düşük paket seçeneği ise 460G olarak duyuruldu. Bu pakette 460 km menzil değeri var. Bu modelin fiyatı ise 157.900 Yuan olarak açıklandı. Yaklaşık 210 bin TL gibi bir fiyata geliyor.

Diğer seçenekler ise;

  • 460E
  • 550G
  • 550E
  • 550P
  • 600P olarak sıralanıyor.

En yüksek donanım seçeneğinin olduğu aracın fiyatı ise 223.900 Yuan olarak açıklandı. Tesla’ya göre daha önde gösterilen aracın siparişleri alınmaya başlandı.

Unutmadan XPeng P5 içerisinde yer alan motordan da söz edelim. Motor tüm modeller için aynı olduğundan bir değişim söz konusu değil. 208 beygir gücüne denk gelen bir elektrikli motorun yer aldığı araç, 310 Nm tork değerine de sahip.

Nappa deri döşeme, iç sinema sistemi, X-Pilot 3.0 sürüş sistemi gibi birçok artısı olan lüks P5, Avrupa’da da satılacak. Tesla’nın pastasına ortak olacağı kesin.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version