Yaz başında, yeni 2022 Toyota Tundra modeli için önemli bir sızıntı gerçekleşmişti. Aracın tanıtıma hazır olan bir versiyonu için görsel paylaşılmıştı. Sonra Toyota tanıtımı yapmasa bile, artık sır kalmadı diyerek resmi olarak aracın görüntüsünü paylaşmıştı.

Aracın resmi görseli de gelmişti ama bu hikaye sonlanmadı. Çünkü model tanıtılmadı. Ne zaman tanıtılacağı da açıklanmadı. Şu güne kadar da tanıtım tarihi görmedik. Ama bugün iş değişti. Marka tanıtım tarihini bir video ile duyurdu. Sadece 3 gün sonra yeni pickup gözükecek.

2022 Toyota Tundra Tanıtımı 19 Eylül’de Yapılacak

Tanıtım tarihi konusunda resmi paylaşım video ile geldi. Youtube kanalından paylaşılan videoda 2022 Toyota Tundra tanıtım tarihi 19 Eylül olarak gözüküyor. Bu da demek oluyor ki sadece 3 gün sonra yeni aracın fiyatı ve diğer teknik detayları karşımıza çıkmış olacak.

İddiasını her şekilde göstereceğini düşündüğümüz modelin, tanıtım öncesinde belli olan detayları tabii ki var ama bilgilere kesin diyemiyoruz.

Özellikle motor detayları çok konuşulacak gibi gözüküyor ama biz bu motor detayları konusunda da şimdilik sadece sızıntılardan yola çıkıyoruz.

Sızıntılara göre aracın motoru V6 serisi çift turbolu motor olacak. 413 beygir güce kadar çıkacak motor, 650 Nm tork değerine sahip olacak.

Bu değerler çok iyi gözükebilir evet ama unutulmamalı ki pickup çok büyük ve ağır olacak. Yani performans konusunda ve maksimum hız konusunda kesin değerleri beklemek lazım.

Şanzıman kısmı için de 10 vitesli yeni bir şanzıman kullanacağı iddia edilen Tundra, artık gün sayıyor. Birkaç gün sonra aracı her yönüyle ele almış olacağız. O zaman daha net konuşacağız.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version