SUV konusunda atılımlar yapacağını resmi olarak açıkladıktan sonra birkaç yeni model tanıtımı yapan marka, en son Corolla serisinin Cross modelini sunmuştu. Cross modelinin sunulmasının sonrasında, Avrupa pazarında da yeni bir sınıfla boy gösteren markanın şimdi özel bir versiyonu daha var. Toyota Corolla Cross GR Sport adıyla gelen yeni versiyon, tasarım olarak yenilikler getirdiği gibi markanın performans serisini de işaret etmekte.

Tayvan bölgesinde tanıtımı yapılan özel versiyon, SUV sınıfının biraz daha agresif gözükmesini sağlayacak gibi duruyor. Peki özellikler neler?

Toyota Corolla Cross GR Sport Özellikleri ve Farkları

Aracın tasarım kısmında yapılan değişikliği ilk olarak tampon kısmında karşımıza çıkıyor. Yeni bir ızgara ile beraber gelen araç, aynı zamanda tampon kısmında da korum detaylarıyla kendisini gösteriyor.

Daha sert bir görüntüye sahip olan aracın, alt hava girişleri için de büyüme söz konusu. Arka kısımda da ek koruma bölümlerine sahip olan Toyota Corolla Cross GR Sport modelinin, belli noktalarda GR rozetlerine sahip olduğunu da ekleyelim.

Güvenlik konusunda da yeni Safety Sense 2.0 paketine sahip olan agresif SUV modelinin, daha spor süspansiyonlara geçiş yaptığı da açıklanan detaylar arasındaydı.

Motor kısmına gelince Toyota Corolla Cross GR Sport, hem hibrit motor seçeneği hem de benzinli motor sunuyor. Doğal emişli olan 1.8 litrelik motor, serinin en güçlü motoru. 138 beygirlik motor, 172 Nm tork değeri bulunuyor ve Super CVT şanzıman seçeneği var.

Hibrit motorda ise yine 1.8 litrelik bir motor var ve bir de elektrikli motor karşımıza çıkıyor. Bu motorda ise 121 beygirlik bir güç değeri söz konusu.

Aracın fiyatı ise Tayvan para birimi üzerinden açıklandı. Ama ABD doları olarak çevirdiğimiz zaman 31 bin dolar seviyesine denk geliyor. Avrupa pazarında da araç olacak mı olmayacak mı göreceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version