2021 Autoshow kapılarını açtı ve yeni araçlar için bir bir paylaşımlar gelmeye başladı. İddialı araçları gördüğümüz tanıtımlar kapsamında birçok model için Türkiye fiyatlarının da açıklandığı duyuruldu. Fiyatı açıklanan araçlardan birisi de 2021 Mercedes EQA modeli oldu.

Mercedes için kompakt sınıfında elektriklenen araç olarak önem kazanan seri, tabii ki ucuz bir araç değil. Bir de şöyle bir durum var ki seri %60’ın üzerinde ÖTV diliminde ve bu nedenle de fiyatların biraz daha artış gösterdiğini görüyoruz.

2021 Mercedes EQA Türkiye Fiyatı

Aracın EQA 350 4Matic versiyonunun satışa çıkacağı söylenirken, bu modelin fiyatı ise 928.500 TL’den başlayacak. Neredeyse 1 milyona yaklaşan fiyatın, aracın satışları üzerinde etkisi olacağı kesin.

Aracın motor kısmında ise elektrikli motor olduğunu söylemiştik. Bu modelde önde ve arkada birer elektrikli motor yer alıyor. İki motorda güç değeri ise 292 beygir. Yani araç için toplam güç 292 beygir olarak belirlenmiş.

Buna karşın elektrikli araçların tork gücü yüksek olduğu gibi 2021 Mercedes EQA modelinin de tork değeri yüksek. 520 Nm değerinde torku olan aracın 100 km hızlanması ise 6 saniye olarak açıklandı. Tüm bu değerler bile elektrikli aracın ne kadar performanslı olduğunun kanıtı niteliğinde.

Tabii ki burada merak edilen bir şey daha olacak ki o da menzil değeri. Baktığımız zaman aracın menzil değeri ise 432 km olarak belirlenmiş. Ama altını çizelim ki ülkemizde satılacak olan versiyon için açıklanan menzil değeri bu. Diğer versiyonlarda biraz daha farklı değerler var.

2021 Mercedes EQA için detaylar bu şekilde. Ülkemizde bu fiyatla ne kadar tercih edilecek bir model olacak orasını da tartışırız.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version