Xiaomi’nin otomobili için büyük bir hızla çalışmaların devam etmekte. Xiaomi markalı otomobil, birkaç gün kadar öncesinde testlere de başlamıştı. Aracın test sırasındaki görselleri de ortaya çıkmıştı.

Üzerinden çok bir zaman geçmeden bu kez aracın görsellerinin sızdırıldığı ortaya çıktı. Yeni görseller, test sırasında da kullanılan prototip olan araca ait olan görseller olarak paylaşıldı. Görseller önemli çünkü eğer bu sızıntının bir gerçeklik payı varsa, o zaman aracı ilk defa kamuflaj olmadan görmüş olacağız.

Xiaomi’nin Otomobili İddialı Bir Görüntüye Sahip

Çinli akıllı telefon üreticisinin ilk otomobili, görseller üzerinden değerlendirildiği zaman bir hayli çarpıcı duruyor. Bir kere otomobil Porsche serilerinden de alışık olduğumuz yuvarlak hatlı bir burun tasarımı sunacak diyebiliriz.

Aracın özellikler far takımı çok dikkat çekecek gibi gözüküyor. Çünkü far takımı, benzer modellerden farklı olarak bir hayli geniş olacak. Bu görsellerden yola çıkarak ben farları su damlası benzeri bir tasarıma benzettim. Ama tabii ki tasarım kesinleşen bir tasarım değil.

Araç henüz tanıtılmadı. Ön kısımda ek bir ızgara alanı da sunmayacağı anlaşılan Xiaomi’nin ilk otomobili, geniş bir havalandırma alanına sahip olacak. Havalandırma alanının hemen üzerinde otomobilin adının yer aldığı bir plakalık da göze çarpıyor. Burada yer alan isim Xiaomi MS11 adıyla gözüküyor.

Aracın test versiyonundan sonra isim değiştirmesi gibi bir durum geçerli olur mu buna da emin değiliz. Kaput kısmından biraz daha yukarı çıktığımız zaman Xiaomi’nin otomobilinde LIDAR tarayıcı alanının yer alacağını görüyoruz.

Hemen tavanın üzerinde yer alan bu alan, muhtemelen sensörler ile bağlantılı olarak çalışacak. Aracın ne gibi teknolojiler sunacağını bilmiyoruz ama beklentiler yüksek. Arka kısımda tek parça stop lambası, gizli kapı kolları, cam tavan gibi özellikler de Xiaomi otomobili için dikkat çeken diğer noktalar.

Aracın ne zaman tanıtılacağı hala açıklık kazanmadı. 30-40 bin dolar arasında bir fiyata sahip olması beklenen modelin testleri hala devam ediyor. Yıl sonuna doğru modelin daha net bir şekilde ortaya çıkmasını bekliyoruz. Ama kesin tarihi akıllı telefon üreticisi Xiaomi açıklayacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version