Peugeot, elektrikli otomobil çalışmalarına hız vermiş firmalar arasında yer alıyor. Hatta başı çeken markalar arasında desek yeridir. Markanın bu noktada yeni platformlara geçiş yapmaya hazırlandığını da biliyoruz. En son duyuru da bunu doğrulayacak bir duyuru oldu. Marka tamamen elektrikli modeli Peugeot e-3008 üzerinde çalıştığını açıkladı. Aracın ne zaman geleceği konusunda da teknik özellikler konusunda da bazı bilgiler verildi.

Açıklanan bilgilere bakacak olursak yeni araç Stellantis Grubu tarafından sunulan son teknolojileri kullanacak. Haliyle model için beklentiler de yüksek.

Tamamen Elektrikli Peugeot e-3008 Neler Sunacak?

İlk verilen bilgi aracın platformu konusunda oldu. Yeni tamamen elektrikli modelde Stellantis Grubu’nun yeni platformu STLA kullanılacak. STLA platformu, ilk defa bir araçta kullanılmış olacak.

Tamamen elektrikli Peugeot e-3008 için STLA platformunun kullanılması, araçta daha geniş bir iç mekan sunulmasını sağlayacak. Biraz daha büyük ölçülerde ve biraz daha iddialı bir tasarım göreceğiz.

Bunun dışında seride iki ayrı versiyon karşımıza çıkacak. İlk versiyonda tek bir elektrikli motorun yer aldığını göreceğiz. İkinci versiyonda ise çift elektrikli motor kullanılacak.

Çift elektrikli motorun kullanıldığı model tahmin edebileceğiniz gibi 4X4 versiyon olacak. Aracın en yüksek menzil değeri kısmında ise 700 km menzil sunulacak. Bu değer serinin elektrikli araç menzili konusunda da sınıf atlayacağını gösteriyor.

Yeni araç yine C-SUV segmentinde yer alacak ama dediğimiz gibi tasarım kısmında önemli değişiklikler göreceğiz. Dijital döneme uygun olan bir tasarım bizi karşılayacak. Daha önce gösterilen Inception konseptine benzer bir tasarım dilinin kullanılacağı belirtilmekte. Yeni aracın büyük abisi Peugeot e-5008 ile beraber gelmesi bekleniyor.

Fakat Peugeot e-3008 için verilen teknik bilgiler, e-5008 modeli için verilmedi. Henüz ailenin büyük abisi için detaylar ortaya çıkmış değil. Her iki model için de bu yıl daha fazla bilgi verilmesini bekliyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version