Spor otomobillerdeki içten yanmalı motor ısrarı değişmeye başladı. Artık yavaş yavaş elektrikten güç alan spor otomobiller de görmeye başladık. Bu modellere eklenen son seri ise 2024 Chevrolet Corvette E-Ray oldu. Adıyla ünlü Corvette serisinin en yeni versiyonu olarak da karşımıza çıkan araç, tamamen elektrikli bir model değil.

Hibrit motoruyla geliyor. Fakat elektriğin gücünü de net olarak hissediyoruz. Teknik verilerden söz ettiğimiz zaman daha iyi anlayacaksınız.

2024 Chevrolet Corvette E-Ray Nasıl Bir Motor Kullanıyor?

Aracın elektrikli motoru 6.2 litrelik hacme sahip olan V8 motoru. Bir hayli güçlü olan bu motora E-Ray isimli elektrikli motor eşlik ediyor. İçten yanmalı motorda, 501 beygirlik güç ve 637 Nm değerinde tork var.

Bu iddialı motora eşlik eden E-RAY elektrikli motorunda ise 162 beygirlik güç ve 165 Nm tork değerini görüyoruz. Karma olarak değerlendirildiği zaman 2024 Chevrolet Corvette E-Ray, 674 beygirlik bir güç ile karşımıza çıkıyor. Ekstra performans düzenlemelerinin de etkisi var.

Hibrit sistemle beraber aracın farklı performans özelleştirmelerine sahip olduğunu da ekleyelim. Bir kere seride manyetik sürüş kontrollü 4.0 süspansiyonlar yer alıyor.

Bunun yanında Michelin Pilot Sport özel lastikler ve Brembo karbon seramik frenler de artı olan diğer noktalar.

Tabii ki seri sürüş teknolojileri konusunda da önemli geliştirmeler sunuyor. Sürüş yardım teknolojisi, ön çarpışma uyarı sistemi, otomatik fren sistemi, şerit kontrol asistanı gibi ek teknolojileri de barındıracak olan 2024 Chevrolet Corvette E-Ray, bu yönüyle de sürüş deneyimini iyileştirecek.

Aracın satış fiyatına gelince, ilk açıklamalara göre standart versiyon 104 bin dolar başlangıç fiyatı ile sunulacak. Versiyonlara göre bu fiyatlarda da artış göreceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version