Yeni Kia Sportage modelini beğendiniz mi? Beğenenlerin sayısı bir hayli fazla. O modeli beğenmişseniz bu modeli daha çok seveceksiniz. Biraz daha Premium bir model olan 2022 Kia Sorento serisinden söz ediyoruz.

Yavaş yavaş elektriklenen serilerden biri olan Sorento, markanın en çok güvendiği araçlardan biri. İşte sevileceğini düşündüğümüz bu model için ilk fiyatlar da belli oldu. Her zaman olduğu gibi ilk fiyatlar yurt dışı kaynaklı fiyatlar. Yani TL cinsinden bir fiyat beklemeyin. Aracın hibrit modeli için belli olan fiyatlar dolar bazında açıklandı.

2022 Kia Sorento Hibrit Fiyatı Nasıl?

Hibrit bir model olması nedeniyle, bu modelin fiyatı bir tık korkutmuştu. Yüksek bir aralıkta fiyat sunulacağı düşünülüyordu. Fakat genel fiyatlandırmalara bakacak olursak öyle olmadı. Aracın fiyatları tabii ki çok ucuz değil ama ABD şartları için de gayet mantıklı fiyatlar olduğunu söylemek lazım.

Şarj edilebilir hibrit modeli için açıklanan başlangıç fiyatı 44.990 dolar olarak belirlenmiş durumda. ABD içerisinde bu fiyat üzerinden bazı kampanyalar da yapılmış durumda. Ama tabii ki o kampanya detaylarına şu an için gerek olduğunu düşünmüyorum.

Peki 45 bin doları bulan bu hibrit modelinde nasıl bir motor var? O konuda da bilgileri verelim. Şimdi aracın içerisinde 1.6 litrelik 4 silindirli bir motor var. Benzinli olan motor 6 ileri şanzıman ile eşleştirilmiş otomatik.

Buna eşlik eden bir de şark edilebilir bir elektrikli motor var. Elektrikli motor güçlü bir seri ve 51 km kadar menzil değeri var. Yani 2022 Kia Sorento hibrit, sadece elektrik ile giderse ortalama 50 km yol gidebiliyor.

Motorun toplam güç değeri ise 261 beygir seviyesinde. Elektrikli motor da olduğu için tork yüksek. 350 Nm gibi bir tork var. 4X4 olan seriyi dileriz ülkemizde de görürüz. Ama fiyatlara bir şey diyemeyeceğim tabii ki.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version