Herkes elektrikli otomobillere ağırlık verir de Honda durur mu? Marka yeni elektrikli modelleri için çoktan çalışmalara başlamış durumda. Otodünya ekibi olarak daha önce markanın elektrikli modellere olan ilgisi üzerine bazı detaylar paylaşmıştık. Şimdi de tamamen elektrikli bir araç olarak düşünülen Honda Prologue modeli için detaylar açıklandı.

Tamamen elektrikli bir araç olarak geleceği söylenen Prologue modelinin, ne zaman sunulacağı ve nasıl üretileceği konusunda da bilgiler gelmeye başlamış durumda. Honda’nın elektrikli dönüşümü adına önemli bir yeri olan aracın detaylarına geçelim.

Honda Prologue, 2024 Yılında Geliyor

Aracın üretiminin General Motors ortaklığıyla beraber yapılacağı söylendi. İlk bilgi de zaten bu oldu. SUV E konseptinin seri üretim versiyonu olacak model, tamamen elektrikli bir SUV olmasıyla öne çıkacak.

Aracın ilk etapta ABD pazarını hedeflediği de açıklanan bilgiler arasında yer alıyor. Sonrasında Avrupa’da düşünülecek deniyor ama ilk etapta beklenti ABD genelinde satışların yapılması. 2024 yılının ilk çeyreğinde gelecek olan araç, 70-80 bin adet üretimle yılı kapatacak.

Motor konusunda ise çok fazla bir bilgi yok. Ama şunu söylemek lazım ki motor seçimlerinin de pazardaki ortaklarla benzer olması bekleniyor. İlk söylenen verilere göre 345 beygirlik gücü olan, 485 km menzil değerine sahip olan bir araç gelebilir.

Tabii ki Honda Prologue için ek versiyonlar da olacaktır. Daha üst motor seçeneklerinin olabileceği ve batarya konusunda da daha iyi çözümlerin eklenebileceği iddiası var. Tabii ki bu iddiaların kanıtlanacağı zaman, tanıtımın yapılacağı zaman.

Serinin 2024 yılında çıkacağını düşünecek olursak, tanıtımı konuşma konusunda daha erken diyebiliriz. En azından şu an için ufukta bir tanıtım beklentisi yok. 2023 yılı en erken tanıtım zamanı olarak gösterilebilir. Kesin verimiz yok. Şunu biliyoruz ki araç 2024 yılında satışta olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version