Subaru, elektrikli otomobil üretmeye karar veren markalardan biri oldu. Markanın tamamen elektrikli dönemi için biraz daha zaman var ama bu alanda adımlar da atılmıyor değil. Markanın en iddialı elektriklisi ise 2022 Subaru Solterra olacak. Toyota ile yapılan iş birliği sonucunda satışa sunulacak araçtan, zaman zaman görseller yayınlanıyor.

Geçen yayınlanmış olan yandan çekim görsellerin hemen arkasından bu sefer ise kasaya ve araca ilişkin yeni detayları gösteren görseller geldi.

2022 Subaru Solterra Tasarımına İlişkin Yeni Görseller

Aracın tasarıma bakıldığı zamanda zaten Toyota’nın elektrikli modelleriyle ciddi anlamda benzerlikler gösterdiğini görüyoruz. Sert bir burun hattına sahip olan araç, arka kısımda da aynı keskinlikte hatlara sahip olacak.

Ders C şeklinde stop lambaları ve bu lambaların altında yer alan marka ve model isimleri yine dikkat çeken detaylar arasında yer almakta.

Aracın elektrikli Toyota modelleriyle benzerlik göstermesinin de bir nedeni var. Öyle ki seri e-TNGA platformunu kullanıyor. Toyota’nın geliştirmiş olduğu platform, son dönemin gözde platformlarından biri.

2022 Subaru Solterra bu platform üzerinden yükseleceği için birçok tasarım detayının da benzer olması oldukça normal gözüküyor. Özellikle aracın yakın zamanda ortaya çıkan Toyota konsept modeli Toyota bZ4X ile büyük oranda benzerlikler gösterdiğini görüyoruz.

Yine arada farklar yok değil. Belli tasarım farkları var ama benzerlikler daha göze batacak şekilde. Seri için paylaşılan detaylar şimdilik bunlar. Aracın çıkışına bir süre daha var.

Tanıtımın 2022 yılında yapılması bekleniyor. Satışa çıkış ise net olmamakla beraber yine 2022 yılının son aylarına doğru olacak deniyor. Avrupa ve ABD başta olmak üzere araç geniş bir alanda satılacak. Onu da eklemiş olalım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version