Ford Fiesta serisi için beklediğimiz çıkartma gerçekleşti. Ünlü serinin makyajlanmış olan yeni modelleri peşi sıra gelmeye başladı. Artık daha iddialı araçlar görüyoruz. Yakın zamanda ST-Line modelinden ve temel modelden söz ettik. Ama seride bir model daha var. O da dikkatleri üzerine çeken 2022 Ford Fiesta Active modeli.

Biraz daha SUV havasında araziye uygun bir araç olarak gelen model, serinin de en çok göze batan aracı olmayı başardı. Açıkçası ST-Line modelinden bile daha fazla öne çıktı desek yalan söylememiş oluruz.

İlginizi Çekebilir: 2022 Ford Fiesta ST Tanıtıldı! 3 Kapı Efsanesi Devam Ediyor

İlginizi Çekebilir: 2022 Ford Fiesta Tanıtıldı! Karizma Geri Döndü

2022 Ford Fiesta Active Tasarımı Nasıl?

Aracın tasarımından başlayarak detaylarını paylaşalım. Bu modelde Ford, biraz daha yüksek ve biraz daha geniş bir araç sunuyor.

Temel modele göre 10 mm daha geniş olan araç, iç hacminde de bunu net olarak gösteriyor. Çünkü aynı zamanda model biraz daha yüksek. 18 mm kadar daha fazla yükseklikten söz ediyoruz.

Direkt fark ediliyor zaten. Temel modele kıyasla arazi yapısına kayan bir tasarım var. Aracı temel modelden ayıran bir diğer kısım ise ızgaraları. Bu modelde ızgara kısmında petek görünümü kullanılmamış. Bu modelde ızgara kısmında dikey yerleşimli geniş sütunlar kullanılmış.

Ayrıca havalandırma kanalının yanlarında L krom detayları da yine aracı farklı kılan bölümler arasında yer alıyor. Arka kısımda da bir takım farkların sunulduğu aracın, tavan raylarına sahip olduğunu da ekleyelim.

2022 Ford Fiesta Active Teknik Özellikleri

Yeni modelin teknik özellikleri kısmında temel araçtan ayrılan ilk kısmı direksiyon sistemi ve süspansiyonlar. Temel modele göre daha farklı süspansiyonlar kullanılmış. Odak noktasına göre değişiklik yapılmış diyebiliriz.

Onun dışında iç kısımdaki yenilikler sabit. Bu modelde de 12.3 inçlik dijital TFT gösterge paneli kullanılmış. Sürücü uyarıları için özel bölümlerin de yer aldığı dijital ekranı takip eden 8 inçlik multimedya ekranı var.

Bu ekranda da SYNC 3 multimedya sistemini görüyoruz. Kaza bilgilendirme sisteminden tutun, Apple CarPlay, Android Auto gibi teknolojiler de destekleniyor.

Trafik işaretleri tanıma sistemi, Sesli sürücü uyarı sistemi, şerit takibi sistemi, park asistanı, adaptif hız kontrol sistemi, acil durum fren asistanları, çarpışma önleme ve kör nokta uyarı sistemleri gibi sistemler de yine 2022 Ford Fiesta Active modelinde de karşımıza çıkıyor.

Motor kısmında ise temel modelle paralel olan bir araç görüyoruz. Yine seride 100 beygirlik 1.0 Ecoboost motor bulunuyor. Bu motoru biraz daha güçlendiren 48V hibrit destekli 125 beygirlik ve 155 beygirlik seçenekler de mevcut.

Hibrit motorlarda 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman varken, diğer seçenekte ise 6 ileri manuel vites kullanılıyor.

Araç Ne Zaman Satışa Çıkacak?

2022 Ford Fiesta Active satış fiyatı açıklanmadı. Ama aracın ne zaman satışa çıkacağı konusunda bilgi verildi. Seri diğer modellerde olduğu gibi 2022 yılının başında gelecek. Fiyatlar yakın zamanda açıklanacaktır.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version