2022 Ford Fiesta serisi tanıtıma çıktı. Makyajlanmış olan serinin temel modelinden söz ettik. Temel modelde yer alan tasarım yapısı ve özellikler bir tarafa Ford, ST-Line modeline de devam etti. Makyajlanmış olan araçların içerisinde 2022 Ford Fiesta ST-Line modeli de yerini aldı.

Bu model neden önemli çünkü tek kapı yapısı dediğimiz yapıyı temsil eden bir araç. Biraz daha sportif ve biraz daha sert bir araç. Özellikle gençlere hitap eden bir yapının olduğunu vurgulamak lazım. Araç için şöyle güzel bir gelişme var ki seri ST-Line modeli makyaj çalışmasından da gayet başarılı bir şekilde çıkmış durumda.

Peki bu aracın özellikleri ve tasarım yapısında neler değişti? Seri daha mı güçlü bir araç olarak döndü?

İlginizi Çekebilir: 2022 Ford Fiesta Tanıtıldı! Karizma Geri Döndü

2022 Ford Fiesta ST Tasarım ve Özellik Detayları

Lansman rengi olarak fıstık yeşili renk seçeneğiyle gelen aracın, tasarımsal açıdan güzel revizyonları var. Ön kısımda geniş bir ızgara alanı karşımıza çıkıyor. Bu modelde Petek yapısının devam ettiği ızgarada ST logosu da yerini koruyor. Alt kısımda yer alan havalandırma kanallarının tasarımlarının da yenilendiğini söyleyebilirim.

Bu kısımda yapılan tüm değişiklikleri bir araya getirecek olsak tek diyeceğimiz şu olur ki artık araç çok daha sert görüntüye kavuşmuş durumda. Çünkü ızgaradaki sert görüntü kaput üzerinde de devam ediyor. Aracın kaput üzeri tasarımında da yine sert yapı korunmuş durumda.

Çizgisel olarak daha net bir görüntüye sahip olan kaputun tamamlayıcısı ise farlar olmuş. LED gündüz farları iki taraflı ve yine sert bir görüntü kazandırmış.

İç kısma geçtiğimiz zaman ST-Line modeline özgü olarak gelen spor koltukları görüyoruz. Kırmızı dikişlerin öne çıktığı koltuklar ve konsol kısmında, yine 8 inç boyutunda multimedya ekranı da yerini koruyor.

Sürücü kısmında ise dijital göstergeli 12.3 inçlik panel kullanımı görüyoruz. Temel modelde olduğu gibi düzenlemeler var.

2022 Ford Fiesta ST Motor Kısmında Daha Güçlü

Aracın ST modeline özgü olan bazı sistemleri var. Bunun başında da Track modu geliyor. Seride Track modunu açtığınız zaman, araç tüm ek yol tutuş sistemlerini kapatıyor ve sportif moda geçiyor. Kaygan mod adı verilen bu modla beraber çok farklı bir sürüş deneyimi elde etmiş oluyorsunuz.

Onun dışında tabii ki temel modelde yer alan teknolojilerin yine bu seride de kendisini gösterdiğini görüyoruz. Ek olarak motor kısmında da daha güçlü bir araç karşımızda.

Motor kısmında 1.5 litrelik EcoBoost motor tercihi yapılmış ve bu motor tam 200 beygir güç üretiyor. Temel modele göre çok daha yüksek performanslı olan motor, 100 km hıza 6.5 saniye gibi bir sürede çıkıyor.

320 Nm tork değerinin de olduğu açıklanan motorun, maksimum hız değeri ise 230 km de sınırlandırılmış.

Tabii ki bu motorun fiyata da farklı yansıdığını göreceğiz. Muhtemelen araç temel modele göre biraz daha pahalı olacak. Onu artık fiyatlar açıklandığı zaman göreceğiz.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version