Jeep‘in yeni ürettiği 2018 Wrangler JL Moab Edition modelinin fiyatına dair söylentiler Ağustos ayının başından beri otomobil sitelerinde yer almayı sürdürüyor. Moab Edition’un ABD’de 50 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılacağına dair iddialar, aracın kesinlikle “pahalı” bir off road modeli olacağına işaret ediyor.

Neyse ki henüz Jeep bu yöndeki dedikoduları doğrulamış değil. Ancak otomobil üreticisi resmî olarak Moab Edition‘u doğruladı ve tanıtımını gerçekleştirdi.

Sahara modeli üzerine inşa edildi

Evet, her ne kadar Sahara modeli üzerine inşa edilmiş olsa da Moab’ın gerek iç, gerekse dış tasarımında önemli değişikliklerin yer aldığını söylemek gerek. 32 inç büyüklüğündeki çamurlu araziye uygun dev lastikler, 17 inçlik siyah renkli alüminyum jantlar bunların başında yer alıyor.

Öte yandan Moab’ı satın alan müşteriler, Rubicon‘da kullanılan tavan direklerini ve çelik tampon koruyucularını da elde edecekler.

Neden ‘Moab’ ismi?

Okuyucularımızın aklına “Moab” isminin nereden geldiğine dair bir soru takılmış olabilir. Jeep’in açıklaması, aracın ismini ABD’nin Utah eyaletine bağlı Moab şehrinden aldığı yönünde. Easter Jeep Safari etkinliği uzun yıllar boyunca bu şehirde düzenlenmişti.

Farklı renk seçenekleriyle geliyor

Moab’da gövde rengi hard-top standart olarak sunuluyor olmasına rağmen alıcılar çift renkli dual top veya tek dokunuşla harekete geçen power top tavan seçeneklerini tercih edebiliyorlar. Aralarında Granite Crystal, Billet Silver, Punk’n Metallic, Mojito!, Black, Bright White, Sting Gray, Ocean Blue Metallic ve Firecracker Red renklerinin bulunduğu 9 farklı seçenek ise cabası.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version