2018 Renault Megane RS yeni yılda yollarda olacak. 280 beygirlik yeni motoruyla RS ilk kez 4 tekerlekten çekiş sistemine de sahip olacak.

İlk kez 2004 yılında tanıtılan Megane RS modelinden sonra tamamen bir evrim geçirerek güncel nesline kavuşan model yeni neslinde ilk kez dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip olacak.

Tamamen yeni bir motora kavuşan 3. nesil yeni Renault Megane RS’te 1798 cc’lik 4 silindirli ve turbo beslemeli bir motor görev yapıyor. 280 HP güç ve 390 Nm tork üreten motor 6 ileri manuel veya 6 ileri EDC şanzımanla alınabiliyor.

Şimdiye kadar üretilen en hızlı RS olan yeni nesil GT modeline göre önlerde 60, arkada ise 45 mm daha geniş gövdeye sahip. 18 veya 19 inçlik jantlarla alınabilen otomobilde F1 stili yeni ön tampon ve özel gövde rengi sunuluyor.

Markanın ikonik sarı rengi dışında yeni modelde volkanik turuncu renk seçeneği de tüketicilere sunulacak.

2018 Renault Megane RS İç Mekan Özellikleri

Aracın iç mekanında ise kömür grisi ve kırmızı dikişlere yer verilmiş. Standart donanımı zengin tutulan araçta hem konfor elemanlarına yer verilmiş hem de sportif tatlarla aracın haftanın 7 günü sorunsuzca kullanılması sağlanmış.

2018 Renault Megane RS, sürücülerin beş sürüş modu arasından seçim yapmasını sağlayan Renault’nun Multi Sense sistemi ile donatıldı:

Comfort (Konfor), Normal, Sport (Spor), Race (Yarış) ve Perso (Kişiselleştirilmiş). Ayrıca, R-LINK2 tabletini kullanarak etkinleştirilebilen veya kapatılabilen bir sürücü yardımları seti (ADAS) de aracın mevcut özellikleri arasında yer alıyor.

Renault Sport, Yeni Megane RS’in 300 HP gücündeki ‘Trophy’ versiyonunu ise 2018’in sonunda tanıtacak.

Aralık ayında siparişlerin alınmaya başlanacağı yeni Renault Megane RS modelinde teslimler de yeni yılla birlikte yapılmaya başlanacak.

Kaynak: Otostil

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version