Staria isimli bir seri için tanıtım yapan Hyundai, seriyi 11 kişiye kadar koltuk eklenebilecek bir minivan olarak duyurmuştu. Fakat tasarımı çok farklı gözüken bu model için devam serilerinin geleceği bilgisi de verilmişti. İlk yeni versiyon ise sonunda geldi. 2022 Hyundai Staria-Load adıyla duyurulan yeni versiyon, bir panelvan araçtan başkası değil.

Tasarım konusunda aynı yapıyı olduğu gibi yansıtan aracın, tabii ki bazı teknik farkları var. Özellikle iç kısımda önemli farklar söz konusu.

2022 Hyundai Staria-Load Özellikleri ve Fiyatı

Aracın en büyük farkı dediğimiz gibi iç kısımda. Arka kısımda ek koltuk kullanmak mümkün olsa da asıl olarak bu kısmın kargo bölümü olarak tasarlandığı açıklandı.

4935 litre kargo kapasitesi ve 3 palete kadar taşıma kapasitesi olan arka kısım, koltukla tercih edilecek olursa, hacim de 2890 litreye kadar iniyor.

Toplamda 1090 kg değerine kadar taşıyabileceği açıklanan araç, motor konusunda ise sabit geliyor.

Motor tek seçenek. Yeni nesil dizel motor, 2.2 litre ve 174 beygir gücünde. Tork değeri de 430 Nm tork olan motorun yanında 8 ileri otomatik vites seçeneğinin olduğu bir de şanzıman bulunuyor. Dediğimiz gibi bu motor tek seçenek.

4 adet sürüş modu, 8 inçlik multimedya ekranı, Android Auto ve Apple CarPlay desteği gibi artıları da olan 2022 Hyundai Staria-Load, tüm güvenlik teknolojilerini de sunacak. Dikkat uyarı sisteminden acil durum uyarı sistemine kadar detay teknolojiler var.

Aracın bu özelliklerine karşın fiyatı ise 33. 074 dolar olarak açıklandı. Araç Avustralya’da satışa sunuldu. Avrupa pazarına da gelmesini bekliyoruz. Zaten 2022 Hyundai Staria serisi için ülkemiz durumu net değil. Haliyle bu model için de net değil.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version