Alman Volkswagen Grubu’na dahil olan Skoda, Türkiye’de olduğu kadar dünya çapında da çok beğenilen Fabia hatchback modelinin makyajlı kasasına ait ilk görüntüyü kamuoyuyla paylaştı. Skoda tutkunlarından geçer not alan aracın dış görünüşüne ait fotoğraf henüz pek detay barındırmıyor olsa da, Fabia’nın eskisinden daha hırçın ve göz alıcı hatlara sahip olacağı şeklinde bir çıkarımda bulunmak yanlış olmayacaktır.

İtalya’nın Cenova şehrinde düzenlenecek olan otomobil fuarına katılmayı planlayan Skoda, muhtemelen 2018 model yeni Fabia’yı da bu fuarda görücüye çıkaracaktır. Şuan için elimizde fazla detay olmadığı için araç hakkında söyleyecek pek bir şey yok, ancak üreticinin açıklamasına göre “Köklü tasarımsal yenilikler” yeni Fabia’da yer alacak.

Çizim üzerine yapılan yorumlar

Haber fotoğrafında yer alan çizim Skoda tarafından paylaşıldı. Bu resme bakarak 2018 model Fabia’nın ön cephe itibariyle minyatür bir Superb modeline benzediğini söyleyebiliriz. Yeni nesil Skoda modellerinden aşina olduğumuz ızgara paneli ve LED farlar çok hoş gözüküyor. İddialara göre Skoda bir ilke imza atarak Fabia’nın arka aydınlatmalarında da LED teknolojisinden faydalanablir.

Modelin geçmişi 99’lı yıllara dayanıyor

İlk kez 1999 yılında üretilen Skoda Fabia, daha çok gençler ve aileler tarafından tercih ediliyor. Ayrıca bugüne dek toplam 4 milyondan fazla Fabia aracı üretildi. Şuan bindiğimiz makyajlanmış Fabia modellerinin geçmişi ise 2015’e dayanıyor. Bu modellerden de şimdiye kadar 500 bin adet üretilmiş durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version