Alman otomobil üreticisi Audi, A6 modelini soğuk hava şartlarında test ederken casus kameralara yakalandı. AutoGuide ve CarScoops editörleri tarafından çekilen fotoğraflarda firmanın A6 için halihazırdaki tasarım çizgisini devam ettirdiği görülüyor. Ancak yapılacak ufak dokunuşlarla 2019 model Audi A9’un seleflerine kıyasla çok daha aerodinamik olması bekleniyor.

Yan aynaların kapılara yerleştirilmesi, ön cephe ve kaputun yassılaştırılması gibi küçük ama önemli değişiklikler sayesinde A6 havayı çok daha yumuşak bir şekilde yarmayı başarabilecek. Bu da daha uygun yakıt tüketimi yapabileceği anlamına geliyor.

Ön cepheden bahsetmişken, paylaşılan fotoğraflarda ön panjur ve ızgaranın daha da genişlediği görülüyor. Öte yandan farlarda da bir miktar büyüme söz konusu.

Motor seçenekleri de heyecan verici

Kaputun altına baktığımızda ise A6’nın dört ve altı silindir olmak üzere iki farklı motor seçeneğine sahip olacağı öngörülüyor. Bu minvalde halihazırda turboşarjlı motora sahip olan S6’nın da V6 motorla müşterilerin beğenisine sunulması sürpriz olmayacaktır. Otomotiv editörlerince Audi Sport’un cesur bir hamle yaparak Porsche’nin 4.0 litrelik V8 motorunu RS6’da kullanma kararı alacağı yönünde de fikir birliği var.

Yeni sürücü bilgilendirme ve eğlence sistemi, Sanal Kokpit teknolojisi ve A7 ile A8 gibi büyük kardeşlerinden hatırlacağınız tasarım öğelerinin yer alacağı A6; taliplilerine Audi’nin fütüristik teknolojisini cömertçe sunmaya aday.

Bu güzelliğin ise en erken 2018’in Ekim ayında, Paris’te düzenlenecek otomobil fuarında görücüye çıkacağı tahmin ediliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version