2019 model BMW 8 Serisi‘nin üretim bandından inmeye hazır sürümünü daha önce de görmüştük. 2017 yılının Mayıs ayında gösterilen konsept modeli andıran araç, bu senenin ilk günlerinde görücüye çıkmıştı. An itibariyle 8 Serisinin tek varyantının M850i xDrive olacağı, bu modelin de ABD için tavsiye edilen satış fiyatının 112 bin 895 dolardan başlayacağı biliniyor.

Ancak halen daha yeni 8 Serisi araçlarla ilgili bilinmezliğini koruyan birçok konu var. Dört kapılı coupe modelinin drop-top sürümünün çıkıp çıkmayacağı, bunların başında geliyor. Bu modelle alakalı söylentiler zaman zaman gündeme geledursun, BMW şimdilerde yeni modelin sıcak hava testlerini Amerika kıtasının güneyindeki yakıcı sıcağıyla bilinen Mojave çölünde gerçekleştirdiğini bir dizi fotoğrafla beraber duyurdu.

Geçmişi 90’yı yıllara dayanıyor

Orijinal 8 Serisi’nin geçmişi 90’lı yıllara kadar gidiyor. Bugüne dek sadece coupe modeli üretilen arabanın yeni sürümü, BMW’nin yeni varyantları da kataloğuna dahil etmesiyle birlikte mevcut 6 Serisi’nin yerini alacak. 

An itibariyle ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı Las Vegas ve Death Valley (Ölüm Vadisi) şehirlerinde kullanılan araba 120 dereceye çıkan yüksek sıcaklıklarda test ediliyor.

Sıcaklık ve kuruluk sorunlara davetiye çıkarıyor

BMW mühendislerince sürekli motor ve elektrik sistemi değerleri gözetilen 2019 BMW 8 Serisi’nin ekstrem çöl şartları altında klima sistemlerinin nasıl çalıştığı da inceleniyor. Malum, sıcaklık ve kuru hava arabalarda ciddi sorunları tetikleyebiliyor.

BMW’nin son convertible modelinin bu testleri başarıyla tamamlaması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version