2019 Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında tanıtılması beklenen yeni nesil Ford Focus ST modelinde mevcut 2.0 litrelik turbo motor yerine 2.3 litrelik EcoBoost motor kullanılacak.

Autocar’ın haberine göre dört silindirli EcoBoost motoru halihazırda Focus RS’lerde kullanılan ve 350 beygir güç üretebilen modelle aynı olacak, ancak Focus ST’nin önden çekişli olmasından dolayı modifiye edilecek ve gücü 250 beygire kadar düşürülecek. Öte yandan bu motora altı ileri manuel şanzımanın eşlik etmesi de planlanıyor. Otomatik vites seçeneği ise masada değil.

Daha hafif ve dayanıklı olacak

Yeni ST’nin vaat ettiği özellikler bunlarla da sınırlı değil. Buna göre halihazırdaki Focus ST’den 88 kilogram daha hafif olacağı açıklanan araç, yüzde 20 daha dayanıklı bir kaporta malzemesine de ev sahipliği yapacak.

2.3 litrelik motor 370 beygir güç üretebiliyor

Ford, Fiesta ST’den ödünç alınan 1.5 litrelik motor yerine 2.3 litrelik motoru tercih ederek oldukça dikkat çekici bir karara imza atmış oldu. Daha küçük bir motorun Focus ST’nin müşteri kitlesini memnun edemeyeceğini tahmin eden şirket, seçilen 2.3 litrelik EcoBoost motoruyla Focus RS Red Edition‘da 370 beygir güce ulaşabiliyordu.

Ancak 1.5 litrelik motor henüz tamamen rafa kaldırılmış da değil. Bu güç ünitesi seçeneğin Focus ST ve RS dışında Focus’un performans odaklı olmayan paketlerinde ve hibrid versiyonlarında tercih edilmesi söz konusu olabilir. Özellikle yeni Focus RS’in hibrid güç ünitesine ev sahipliği yapacağına dair haberler göz önünde bulundurulursa.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version