Opel Mokka’nın yeni neslinin Türkiye pazarına girmesinin üzerinden çok bir zaman geçmedi. Araç çok yakın bir zamanda Türkiye pazarına giriş yaptı. Yeni neslin ilk versiyonları ülkemize giriş yaptığı zamanlar, bu seri için iyi bir haber aldığımızı da söylemiştik. Öyle ki Opel Mokka-e modelinin de ülkemizde satılması durumu söz konusu olacaktı.

İddialı bir araç olmasından öte söz konusu model, elektrikli motor ile geliyor. Haliyle ülkemiz otomobil sektörü için de önemli olan bir araçtan söz ediyoruz. İşte bu modelin ülkemizde ne zaman satılacağı da ortaya çıktı. Elektrikli araç çok yakında satışta olacak.

Opel Mokka-e Türkiye Tarihi Ne Zaman?

Tamamen elektrik motorundan güç alan aracın 2022 yılının ilk yarısı içerisinde ülkemizde satılacağı açıklandı.

Bu süre için kesin tarih verilmedi. Yani ilk yarı içerisinde hangi ay satışların yapılacağı konusunda bilgimiz yok. Bunun yanında aracın fiyatı gibi bilgiler konusunda da açıklama gelmedi.

En azından şunu biliyoruz ki artık aracın ülkemizde satışa sunulması çok yakın. Madem ülkemize geliyor o zaman şu seride yer alan motor özelliklerinden de söz edelim.

Elektrikli motordan güç alan araç, 136 beygirlik güç değerine ve 322 km menzil değerine sahip. Diğer elektrikli araçlarda olduğu gibi tork değeri de yüksek bir araçtan söz ediyoruz. Serinin tork değeri 260 Nm civarlarında.

Tatmin edici tork değeri, aracı çevik bir hale getiriyor diyebiliriz. Burada sürücülerin şüpheye düşebilecekleri nokta ise hız konusu. Aracın motoru güçlü olsa da hız sınırlandırması var. 150 km azami hız belirlenmiş durumda.

Ülkemizde bu değer ne kadar tercih edilir bilemeyeceğiz. Daha çok şehir içi kullanımları için uygun bir araç gibi geldi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version