ABD’li otomobil üreticisi Ford, efsane haline gelen Mustang modellerinin yeni versiyonunu görücüye çıkardı. 2020 Ford Mustang Shelby GT500‘ün kuş bakışı çekilen resmî fotoğrafı ilk kez gün yüzüne çıktı.

Kaputun neredeyse yarısını kaplayan büyük hava çıkışı ile motorun ürettiği yüksek sıcaklık dışarıya atılıyor. Arabayı baştan uca kadar kaplayan mavi beyaz renklerinden oluşan şık yarış çizgileri de ilk etapta göze çarpıyor.

Muadili modellerin önünde yer alıyor

Halihazırda arabaya dair bazı teknik bilgileri öğrenmiş durumdayız. Süperşarjlı V8 motoruyla 700 beygirden fazla güç üreteceği bilinen model, 650 beygir güç kapasitesine sahip Camaro ZL1 ve 1LE‘yi geride bırakmayı başaracak. Keza aynı klasmandaki Dodge Challenger ve Charger Hellcats modelleri de GT500’e yetişemeyecek.

Ancak GT500’ün 840 beygirlik Dodge Challenger Demon‘dan ve 750 beygir kapasiteli Corvette ZR1‘den geri kalacağını da belirtmekte fayda var. Yani el elden üstün!

Farklı motor seçenekleri sunulacak

Bugüne dek ele geçirilen casus fotoğraf ve videolar ışığında araçta farklı motor ve şanzıman seçeneklerinin bulunacağı kesin olarak netleşti. Bu sayede dileyen otomatik, dileyen ise manuel vites kullanabilecek.

Seri üretim hattından çıkan ilk aracın ise 2018 yılının sonuna dek görücüye çıkması bekleniyor. Bir ikinci ihtimal ise modelin 2019’un Ocak ayında düzenlenecek olan Detroit Otomobil Fuarı‘na geleceği yönünde. Henüz aracın fiyat listesinin açıklanmadığını da son olarak belirtmekte fayda var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version