Avrupa’nın karayolu kalitesi her zaman tartışılan konulardan biri. Hangi ülkede yollar daha iyi ya da yol kalitesi genel olarak nasıl bu tartışılıp duruyor. Haliyle zaman zaman Avrupa’nın en iyi ve en kötü yolları araştırmaları ile karşı karşıya kalıyoruz.

Hangi ülkede yollar ne kadar iyi hangi ülkede yollar ne kadar kötü bunun araştırması yapılıyor. Bu konuda son olarak World Economic Forum tarafından yapılan bir araştırma var ve araştırma sonuçlarına göre hangi ülkenin yolları daha iyi ortaya çıkmış durumda. Araştırmanın bizim için iyi tarafı ise ülkemizin de listede olması.

Avrupa’nın En İyi ve En Kötü Yolları Hangi Ülkelerde?

Araştırmaya baktığımız zaman ülkelerin yollarına 1 ile 7 arasında puan verildiğini görüyoruz. En iyi yola sahip olan ülke 7 puana en yakın puanı alan ülke oluyor. En köyü yollar için ise durumun tam tersi geçerli.

Değerlendirmeye baktığımız zaman, Avrupa’nın en iyi yolları Hollanda’da gözüküyor. Hollanda 6.4 puan almayı ve liderliğe oturmayı başarmış. Burada sonuncu olan ülkenin ise 2.6 puanla Moldova olduğunu görüyoruz.

Arada ciddi bir puan farkının olduğunu söylemek lazım. Burada asıl merak edilen ise ülkemizin kaçıncı sırada olduğu. Ülkemizin yolları için verilen puanın 5 puan olduğunu görüyoruz.

Bu da ülkemizin yolları için çok iyi bir sonuç demek oluyor. 5 Puan hiç az değil ve birçok Avrupa ülkesinden de daha iyi bir sonuç demek oluyor. Zaten 7 tam puan alan bir ülke olmadığını da söylemiştik.

Avrupa’nın en iyi yolları ve en kötü yolları için sonuçlar bu şekilde. Biz araştırmanın grafik haline getirilmiş olan sonuçlarını görsele ekliyoruz. Diğer ülkelerin durumunu da buradan görebilirsiniz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version