Yeni Toyota Yaris, 2021 yılı için Avrupa’nın en iyisi ödülünü kazanmayı başarmıştı. Araç için bu ödülün gelmiş olması zaten seriyi öne çıkarmayı başardı. Ama iş bununla da sınırlı kalmadı. Toyota bu mini serinin farklı versiyonlarını devam ettirme kararı aldı. Önce bir Van modeli gördük şimdi de Toyota GR Yaris S ismiyle geleceği düşünülen araç için hazırlıklar devam ediyor.

Yeni Yaris, biraz daha farklı bir amaca hitap ediyor. Daha önce gördüğümüz standart GR Yaris modelinde olduğu gibi, yeni modelin performansa odaklanan bir seri olduğunu göreceğiz. Daha çarpıcı bir araç olan söz konusu modelin en son pist testlerinden bazı görüntüler geldi.

Pist testlerinde gözüken aracın yapısı ve ne gibi artılar sunuyor bunu da görme fırsatını elde etmiş olduk.

Toyota GR Yaris S Çok İddialı Bir Görüntüye Sahip

Pist üzerinde gördüğümüz araç kesinlikle çok daha iddialı bir görüntüye sahip diyebiliriz. Bir kere aracın ön, arka ve yan tamponlarında değişiklikler yapılmış. Sanki araca bir body takılmış gibi duruyor. Standart GR Yaris modelinden daha çarpıcı gözüküyor.

Ön kısımda kullanılan tamponda kanatçıklar olduğu görülüyor. Bu da aracın performans serisi bir araç olduğu yönündeki beklentilerin artmasına neden oluyor.

Aynı şekilde yan kısımda da hava çıkışları olduğunu görüyoruz. Kesinlikle daha güçlü bir tasarımı sergileyecek olan modelin yine tek kapı olarak gelecek bir performans aracı olacağını da ekleyelim.

Toyota GR Yaris arka kısmına baktığımız zaman ise aracın, dev bir spoyler kullanacağını anlıyoruz. Yine o dikkat çekici stop lambalarını arka kısımda konumlandıracak olan seri, minik bir canavar olacak onu anladık.

Görüntüsü tam böyle mini yarış araçlarını andırıyor. Zaten aracın motor seçenekleri için beklentiler de bunu doğruluyor. Mevcut modelde 257 beygirlik güç sunacak bir motor kullanılıyor ve 360 Nm tork değeri var.

Açıkçası bu derece hafif bir araç için bu değerler iddialı. S modelinde de yine 1.6 litrelik 3 silindir olacağı söylenen motorun, 6 ileri manuel şanzıman ile destekleneceği ve kaydırmalı diferansiyel özelliğini de sunacağı düşünülüyor. Ayrıca beygir kısmında da aracın 300 beygire kadar çıkması gündeme gelebilir.

Şimdilik tanıtım tarihi yakın değil. Seri 2022 yılı içerisinde karşımızda olacak. Öncesinde daha fazla detay göreceğimiz ise kesin.   

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version