Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, tamamen elektrikten güç alan 2019 model Ioniq modellerinde sürücülerin takdir edeceği bir dizi yeniliğe imza attı.

3 farklı versiyona sahip

Aktif güvenlik teknolojisi güncellenen araçta gelişmiş ses tanıma sistemi ve plug-in versiyonu için uzaktan kumanda edilebilen şarj yönetimi yazılımı yerini almış bulunuyor. Ioniq’ten konu açılmışken bu aracın hibrid, plug-in hibrid ve tamamen elektrikli olmak üzere 3 farklı versiyona sahip olduğunu da belirtmiş olalım.

Modele yeni dahil edilen güvenlik ve sürüş asistanı teknolojisi, özellikle uzun yol seyahatlerinde sürücünün dalgınlığını önleme noktasında çok etkili. Uzun hüzmeli far asistanı sayesinde de şoförler, gece sürüşlerinde farın yüksekliğini ayarlamak zorunda kalmıyorlar. Sizce de harika değil mi?

Yolu başarılı bir şekilde aydınlatan bu sistem, farların karşıdan gelen aracın gözünü almasının da önüne geçebiliyor.

Sesli konuşma sisteminde iyileştirmeler var

Gelişmiş sesli konuşma sisteminde de önemli iyileştirmeler söz konusu. Artık daha doğal bir şekilde konuşan asistan, HERE tarafından geliştirilen sunucu bazlı ses tanıma sistemine bağlanıyor. Yol üzerinde sürücünün uğrayabileceği turistik ve ilgi çekici noktalar önerilebiliyor.

Ioniq serisinde yer alan SEL modellerine ise otomatik acil durum freni, şerit takip asistanı ve akıllı hız sabitleme sistemi yerini almış durumda. Plug-in ve tamamen elektrikli modellerde ise uzaktan şarj yönetimi standart olarak sunuluyor. Altı ileri otomatik şanzıman da cabası.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version