Jeep logosunu taşıyan mevcut Wrangler modeli an itibariyle iki farklı motor seçeneğiyle müşterilerin beğenisine sunuluyor. En çok tutulan motor seçeneği 3.6 litrelik Pentastar V6 benzinli güç ünitesi, diğeri ise 2.0 litrelik benzinli motor. Arazi araçlarının sadece benzinli olmasına Türk off-road tutkunları pek alışık olmayabilirler, ancak yurtdışında bu araçlar hayli tutuluyor. 

Yine de dizelin yeri bir başka! Sadece yakıt tasarrufu için değil, bu tip motorların sağladığı yüksek tork da off-road araçlarında dizel motor seçeneğini tercih sebebi kılıyor.

Yeni V6 CRD motor geliyor!

Neyse ki Jeep, müşterilerinden gelen bu yöndeki talebe kulak verme kararı almışa benziyor. Jeep‘in ABD’deki yetkili bayilerinin kullandığı sipariş sistemine yansıyan yeni kod adları, ESS (Motor start-stop) sistemine sahip yeni Wrangler’larda 3.0 litrelik V6 CRD dizel motorun kullanılacağına işaret ediyor.

Tabii bu bilgi henüz teyit edilmiş değil. Ancak 26 numaralı sipariş kodu, JL Wrangler Forumları‘na yansıyan verilere göre dizel motor seçeneği için kullanılıyor. Sport, Sahara ve Rubicon paketlerinde tercih edilebilecek olan bu motora 8 ileri otomatik şanzıman eşlik edecek.

Bugüne dek Avrupa’da satılan 2.2 litrelik turbodizel dört silindirli motorun yerine araçlarda 3.0 litrelik yeni nesil güç ünitesi kullanılacak. Bu sayede Wrangler toplamda 200 beygirden ve 450 Nm torktan fazla güç elde edecek. Kim bilir, belki de 260 beygirlik Jeep Grand Cherokee kadar güçlü bir Wrangler karşımıza çıkabilir!

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version