Volkswagen Passat, yakında tamamen son buluyor. Bunun yerine ise yeni bazı serilerin geleceği iddia ediliyordu. İddialara göre serinin yerine geçecek olan araç Volkswagen Aero B modeli olacak. Aracın henüz tanıtımı yapılmadı ama bu modelin test sırasında görsellerinin paylaşıldığını gördük.

Görsellerden nasıl bir aracın bizi beklediği konusunda da bilgi alma şansımız oldu. Açıkçası araç Passat’ı unutturacak bir seri olarak gibi duruyor. Üstelik bu kez aracın elektrikli olması durumu ortaya çıkacak. Bu da serinin daha fazla tercih edilebilir olacağını gösteriyor.

Volkswagen Aero B Modelinden Neler Bekliyoruz?

Aracın test sürüşleri yapıldığı için tabii ki seride bazı kamuflajlar olduğunu söylemek lazım. Bu kamuflajlar hem önde hem de arkada belli detayları kapatmış. Önde ızgara kısmında kamuflaj var ve logonun da kapatıldığını görüyoruz. Ama bu kısımda anladığımız ince bir yapı olacak. C şeklinde LED farlara kadar olan alan, biraz daha dar olacak gibi.

Arka kısımda ise çok ince olmayan net stop lambaları olacak ve bagaj kapağının üzerinde bir katman oynaması yapılacak. Muhtemelen bu aerodinamik için atılan bir adım olacak.

İçe gömülü olan kapı kolları gibi detaylarının da yakalandığı Volkswagen Aero B modelinin, platform olarak ise yine MEB mimarisi üzerinden yükselmesi bekleniyor.

Passat’ın yerini alacağı söylenen modelin tanıtımının ise 2022 yılı içerisinde yapılacağı bilgisi var. 2022 yılına kadar testler devam edecektir. Araç tamam gibi gözüküyor ama tabii ki üretime girmeden önce çok daha fazla test yapılması gerekiyor.

Satışa çıkış tarihinin ise 2023 yılını bulabileceği ya da aynı yıl yani 2022 yılının yıl sonunda satışların yapılabileceği de iddia ediliyor. Henüz çok yeni bir araç olduğundan Volkswagen Aero B için bu iddiaları doğrulamak mümkün olmuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version