McLaren tarafından geliştirilen ve hiper-GT olarak da adlandırılan Speedtail isimli aracın tasarımı gün yüzüne çıktı. 2019 yılında piyasaya sürülmesi beklenen araba sıradışı tasarım detaylarıyla dikkat çekiyor.

Savaş uçaklarını andıran tasarım

Arabanın kadranı toplamda 3 ayrı dijital ekrandan oluşuyor. Hız göstergesi ise direksiyonun tam arkasına konumlandırılmış. Sürücü koltuğu da kabinin tam ortasında pozisyon alıyor.

Hem organik, hem de modern bir görünüme sahip olan iç tasarımı özel kılan en önemli detay; sürücünün başının üstünde yer alan çatıda çeşitli düğmelerin yer alıyor oluşu. Bu yönüyle Speedtail’in uzay gemisini veya jet savaş uçağını andırdığı bile söylenebilir.

Tüm modeller satıldı bile

Henüz üretim bandına girmeyen Speedtail modelinin tamamı şimdiden satıldı. Burada dikkat çeken bir husus, aracın dışındaki McLaren ambleminin gerçek saf altından yapılmış oluşu.

Bu yüzden araç sahiplerinin Speedtail’i mümkün mertebe açık alanda park etmemesi gerekecek. Aksi takdirde amblemin çalınması işten bile değil.

Fiyatı ve teknik özellikleri belli oldu

Her ne kadar resmî açıklama yapılmış olmasa da aerodinamik görüntüsüyle dikkat çeken aracın maksimum hızı 390 km/s olarak belirtiliyor. McLaren’in bu nadide araçtan toplamda 106 adet üreteceği ve her birini 2.27 milyon dolar ücret karşılığında satacağı da elimize ulaşan diğer bilgiler arasında yer alıyor.

Kaputun altında yer alacak motorun tam 1000 beygir güce sahip olacağı tahmin ediliyor olsa da, bunun teyit edilmediğini belirtmekte fayda var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version