Güney Koreli otomotiv devi Hyundai, 2019 model elektrikli Kona için fiyat listesini resmen açıkladı. Tamamen elektrikten güç alan crossover ile Hyundai, gözüne ABD pazarını kestirmiş durumda. Başarıya ulaşabilmek içinse rekabetçi bir fiyat politikası benimsemekten çekinmemiş.

Elektrikli Kona için Hyundai’nin biçtiği değer 36 bin 450 dolar olarak açıklandı. Bu, tüm vergilerin dahil olduğu fiyat. Vergiler hariç arabanın ABD’deki satış fiyatı 30 bin doların da altına düşebiliyor.

Paket fiyatları bilinmezliğini koruyor

Yukarıda yer alan rakam, Kona’nın başlangıç fiyatı. Birçok farklı pakette satışa sunulması beklenen arabanın diğer modellerinin ne kadara satılacağı henüz bilinmiyor.

Örneğin giriş seviyesi sayılabilecek Kona SEL modelinde 201 beygir güç üretebilen bir elektrikli motor yer alıyor. Hyundai’nin açıklaması, bu modelin hızlı şarjı desteklediği ve tam dolu batarya ile 415 kilometre mesafe kat edebileceği yönünde.

Üstün donanım özelliklerine sahip

7 inç dokunmatik ekranlı araç içi eğlence sistemine sahip olan Kona’da otomatik tek alanlı klima yer alıyor. Isıtmalı ön koltukların bulunduğu modelde deri kaplama direksiyon kullanılmış. Bu arada Ultimate paketinde direksiyonun kendisinde de ısıtma özelliğinin bulunduğunu belirtmekte fayda var. Otomatik kararan dikiz aynası, otomatik yukarı-aşağı yönde hareket edebilen camlar, kablosuz telefon şarjı Infinity Premium ses sistemi ise cabası.

Yağmur sensörlü silecekler ve geri dönüş park sensörleri de Ultimate paketinde yer alıyor. Bu paketteki araç içi eğlence ekranı ise 8 inç büyüklüğe ulaşıyor. Akıllı hız sabitleme, start stop sistemi de keza Ultimate’in öne çıkan özelliklerinden.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version