Bundan birkaç ay kadar önce yeni Ford Focus’un kamuflajlı test araçlarının çeşitli otomobil sitelerinin radarına takılmasına şahit olmuştuk. Bu tür haberlerin sık sık gündeme gelmesi, Ford Focus‘un resmî tanıtım tarihinin yaklaştığının da bir işaretçisi olarak yorumlanıyordu. Neyse ki şimdilerde 2019 model Focus‘un çıkış yapacağı gün nihayet belli oldu. Üstelik ABD’li otomotiv devi, yeni modeliyle ilgili kısa bir tanıtım filmi bile yayınladı.

Yukarıda yer alan video, Ford Avrupa’nın YouTube hesabından paylaşıldı. Yeni nesil Focus’un tasarım detayları hakkında küçük ipuçları barındıran video kısa sürede yüzlerce kez izlendi.

Portekiz’de görüntülenen araba olabilir!

Hatırlanacağı üzere Şubat ayının ortalarında Portekiz’de mavi renkli bir 2019 Focus test aracı görüntülenmişti. Bu aracın videoda yer alan modelle benzer tasarım hatlarını paylaşması dikkat çekti.

Henüz aracın net bir görüntüsü elimizde yok, ancak arka bagaj kapağı ve stop lambalarının tasarımı yeni versiyonda Subaru Impreza modelinden esinlenildiği hissini uyandırıyor.

İlk Focus 20 yıl önce piyasaya çıktı

1999 yılında ABD’de satışa çıkan Ford Focus’un tarihi 1998 yılına kadar gidiyor. Bugüne dek orta segmente hitap eden Focus, yeni versiyonunda kullanıcılardan gelen şikayetler doğrultusunda önemli yenilikleri hayata geçirmiş olabilir. İç döşemelerde kullanılan materyalin daha kaliteli olması, buna dahil.

Öte yandan Ford’un elektrikli otomobil modeli geliştirme planları dahilinde yeni Focus’un sedan modelinin tamamen elektrikli güç ünitesiyle piyasaya çıkma ihtimali var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version