Porsche‘un kompakt SUV modelinin yeni versiyonu nihayet gün yüzüne çıktı! 2019 model Macan S bu kez yenilenen V6 turbo motoruyla sahnede. Daha fazla güç ve daha düşük emisyon salınımı vaat eden yeni Macan S, sahip olduğu sportif dış görünümü ve artırılmış bagaj kapasitesiyle emsallerinden ayrılmayı başarıyor.

3.0 litrelik turboşarjlı V6 motoru düşük çalışma temposunda dahi daha fazla güç üretebilen Macan S’in toplam 348 beygir güce sahip olduğu belirtiliyor. Bu, bir önceki modelde kullanılan çift turbolu motorun 14 beygir daha üstüne çıkıldığı anlamına geliyor.

5.1 saniyede 100 km/s!

Cüssesine bakıp Macan S’in hantal bir araç olduğunu düşünmek gerçekten büyük yanılgı olurdu. Nitekim araç kendinden beklenmeyecek şekilde 0’dan 100 km/s hıza sadece 5.1 saniyede çıkabilecek kadar atik.

Hatta Sport Chrono paketini satın alan müşteriler, araçlarının 100 km/s hıza 4.9 saniyede çıkmasının keyfini de yaşayabilecekler. Bu arada arabanın çıkabileceği en yüksek hız ise 250 km/s olarak belirtiliyor.

LED farlar standart geliyor

Yeni modeldeki tek değişiklik performans tarafında değil elbette. Artık LED farların standart sunulduğu araçta Porsche Dynamic Light System Plus opsiyonel olarak yer alıyor. Navigasyon, entegre 4.5G modemi ve WiFi hotspot vericisinin standart geldiğini de belirtmiş olalım.

911 modelinde kullanılan GT Sport direksiyon da aynı şekilde opsiyonlar arasında mevcut.

2019 Porsche Macan S önümüzdeki yıl yaz aylarından itibaren ABD’deki yetkili satış noktalarında sergilenecek. Ancak 58 bin 600 dolar ücretle satılan araç içinşimdiden ön sipariş verebilmek de mümkün.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version