Son dönemde lüks otomobil üreticilerinin SUV segmentine ağırlık vermesi, sektörle yakından ilgilenen herkesin malumu. Bentley Bentayga ve Lamborghini Urus gibi güçlü oyuncuların pastadan pay kapmaya çalıştığı segmente Rolls Royce da Cullinan isimli yeni modeliyle dahil oldu. İhtişamlı tasarımıyla dikkat çeken araç, aynı zamanda sürücüsüne “Kafanın estiği yere gidebilirsin” özgüvenini de veriyor.

Model ismini ise bugüne dek keşfedilen en büyük tek parça elmas olan Cullinan elmasından alıyor. İngiltere Kraliyet ailesinin mücevherleri arasına dahil olan Cullinan’ın 600 gramı geçik ağırlığı yüzünden günlük kullanıma uygun olduğu söylenemez, ancak Rolls Royce’un Cullinan SUV’u bu noktada elmastan farklılık gösteriyor.

Lüks otomobil üreticisinin tarihindeki ilk dört çeker model olması hasebiyle Cullinan özel bir yere sahip. Sahip olduğu gelişmiş süspansiyon sistemi sayesinde “Uçan Halı Sürüşü” olarak adlandırılan yolda yağ gibi kayma hissini yaşayabilmeniz mümkün.

Rolls Royce’un yeni 6.75 litrelik çift turbolu V12 motoruna ev sahipliği yapan model, düşük devirlerde dahi yüksek tork üretebiliyor. Kaputun altında yatan 563 beygir güçle Cullinan’ın hızı 250 km/s’ye kadar çıkabiliyor. Ancak bu hız sınırının elektronik olarak belirlendiğini belirtmekte fayda var.

Doğal ahşap kaplamaların, siyah ve beyaz renkli deri malzemenin cömert bir şekilde kullanıldığı aracın el işçiliği inanılmaz derecede özenli. Yaya ve vahşi hayvanlara karşı uyarı görevini üstlenen 360 derecelik panoramik kamerasıyla 2019 Cullinan SUV ile seyahat etmek çok güvenli.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version