Subaru’nun performans tutkunlarına özel ürettiği WRX STI modeli çıktığı günden bu yana hep 300 civarında beygir gücüne sahipti. Aslına bakılırsa bu performans 2000’li yılların başındayken gerçekten ulaşılması güç bir sınırı temsil ediyordu, ancak aynı şeyi 2018 yılı için söyleyebilmek ne yazık ki mümkün değil. Artık 2.5 litrelik turboşarjlı 305 beygirlik boxer motor çoğu kişiyi heyecanlandırmaktan çok uzakta.

Neyse ki bugün ortaya çıkan bir haberde yeni nesil Impreza’nın performansında önemli bir iyileştirmeye gidileceği belirtildi. ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi‘ne gönderilen bir dizi dökümanda 2019 model WRX STI’ın 310 beygir güce sahip olacağı belirtildi. Bu, yeni WRX STI’in sınırlı sayıda üretilen WRX STI Type RA ile aynı beygir gücüyle geleceğine işaret ediyor.

Rakip modellerin bir adım önünde

An itibariyle ABD genelinde Type RA modeli 50 bin dolar civarında bir fiyata sahip. Sırf 5-10 beygir daha fazla güç elde etmek için bu kadar fahiş bir ücreti ödemek istemeyen ABD’liler, muhtemelen tercihlerini 2019 WRX STI‘in çıkışını beklemekten yana kullanacaklar.

Neticede bu model 292 beygirlik Volkswagen Golf R veya 306 beygirlik Honda Civic Type R‘dan daha fazla güç vaat ediyor. Ancak 2019 Subaru WRX STI, tam 350 beygir güce sahip Ford Focus RS‘in gerisinde kalmaktan da kurtulamıyor.

WRX Wagon da gelebilir!

Standart Impreza modeli en son 2016 yılında yenilenmişti, performans odaklı modeller ise takip eden yıllarda piyasaya sürülmüştü. Eğer şanslıysak WRX wagon modelini görebilmemiz de mümkün olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version