İkisi de Japonya menşeli olan Toyota 86 ve Subaru BRZ modellerini “ikiz” olarak nitelendirebilmek mümkün. Fabrika çıkışı üst düzey performansa ev sahipliği yapan bu modellerin Subaru versiyonu, Sachs marka süspansiyon ve Brembo fren kaliperleriyle çok daha üstün özelliklere kavuşmuştu. Aradan geçen süre zarfında bir de özel tS paketiyle müşterilerini şaşırtan Subaru, Toyota’ya fark atmayı başarmıştı.

Ancak şimdilerde atağa kalkan Toyota, BRZ performans paketine rakip olarak 2019 Toyota 86 TRD Special Edition modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Motor gücü sabit kaldı

Şunu belirtmekte fayda var ki, bu özel paket ile Toyota 86‘nın motorunda herhangi bir iyileştirmeye gidilmiş değil. Araç yine normal pakette olduğu gibi 205 beygir güç üretiyor.

Bu noktada TRD Special Edition‘un bahsi geçen Subaru BRZ ile benzeştiğini söyleyebiliriz. Sacsh marka süspansiyon ve Brembo frenler iki modelde de ortak. Her ne kadar şu aşamada Japon otomobil devi Toyota, modifiye edilen süspansiyonun BRZ’dekiyle aynı olduğunu doğrulamış olmasa da frenlerin aynı boyutta olduğunu söyleyebiliriz. Dört pistonlu kaliperler öndekinde, iki pistonlu kaliperler ise arka tekerleklerde konumlandırılmış.

Çok daha yakışıklı olmuş!

Ancak tarz bakımından değerlendirecek olursak, baştan aşağıya yenilenen body kitiyle TRD Special Edition’un BRZ’den daha yakışıklı gözüktüğü söylenebilir. 18 inç jantlar, Michelin Pilot Sport 4 lastikler, retro TRD şeritleri ve paslanmaz çelikten imal edilen egzoz uçlarıyla araç adeta “Ben buradayım” diyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version