Toyota, dev bir SUV modeli için tanıtım yapmaya hazırlanıyor. Markanın dev boyutlara sahip olacak yeni SUV modelinin Tundra serisinin havasında olacağı ve bir hayli geniş kasası olacağı söyleniyor. 2023 Toyota Sequoia adıyla gelecek yeni model artık söylentilerden de ileri seviyede. Çünkü söz konusu araç için ilk resmi görseller paylaşıldı ve tanıtım tarihi geldi.

Tanıtım tarihi konusunda Toyota’nın yaptığı açıklama sadece 5 gün kadar sonra yeni aracı göreceğimizi gözler önüne seriyor. Dev ölçülere sahip olması beklenen model için resmi bir görsel paylaşımı da gelmiş durumda.

2023 Toyota Sequoia için Beklenen Özellikleri Neler?

Yeni aracın tasarımı konusunda beklediğimiz çok fazla şey var. Bir kere yerden çok daha yüksek bir SUV geleceği ve kasa olarak çok daha geniş bir model olacağı gözüküyor.

Aracın arka kısmını gösteren bir görsel paylaşılmış durumda. Bu gölgeli görsellere bakıldığı zaman, yana yatık L şeklinde bir far tasarımının kullanılacağı gözüküyor. Araç bu far yapısında, daha keskin ve arkaya kadar uzanan omuz çizgileriyle dikkat çekecek.

Arka kısımda ise aracın adının yazdığı bölüm ve üst kısımda da farları birleştiren bir metal şerit bölümü dikkat çekecek.

Bunun dışında tasarım konusunda ek bir şey bilemiyoruz. Çünkü tasarım konusunda paylaşımlar bu kadar ile sınırlı. Teknik kısımda ise sızıntılar var.

Resmi açıklama olmamasına karşın 2023 Toyota Sequoia, 12.3 inçlik dijital bir ekranla gelecek deniyor. Daha geniş olan ekran, 8 ve 14 inç arasında boyutlarda değişen yeni bir Multimedya sistemiyle desteklenecek.

Motor kısmında ise çok güçlü bir araç gelecek. Temelde 348 beygirlik 3.5 litrelik V6 motor kullanılacak. Çift turbolu motorun tork değerinin ise 549 Nm olması bekleniyor. Diğer motorda ise 389 beygir güç ve 649 Nm tork değeri kullanılacak deniyor.

En üst modelde ise hibrit bir motor kullanılması bekleniyor. Hibrit motor, yine temelde 3.5 litrelik V6 serisi barındıracak. Ek olarak bir de elektrikli motor bulunacak. Bu sayede araç 437 beygirlik güce kadar çıkacak. Tork değeri ise 790 Nm seviyelerini bulacak.

2023 Toyota Sequoia tüm bu iddialar ve resmi paylaşımlar eşiğinde 5 gün sonra tanıtılıyor. 25 Ocak tarihinde yapılacak tanıtımla beraber aracı bir kez daha ele alırız.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version