Volkswagen, sadece ticari araçlar ya da binek araçlar sunmuyor. Markanın son dönemde çok popüler olan bir araç sınıfı daha var. Çeşitli özelleştirmelerle gelen bu sınıf markanın karavan ailesi olarak bilinmekte. Volkswagen California karavan ailesi olarak lanse edilen ailede, 3 ayrı model yer alıyor.

Cady, Transporter aileleri üzerinden yükselen modeller aslında iki yıldır satışta. Fakat ülkemize araçların yeni giriş yapacağını öğrendik. 8 Ocak tarihinde başlayan Karavanist 2022 Fuarı kapsamında Türkiye lansmanları da yapılacak olan araçların kısa süre içerisinde fiyatlarının da açıklanmasını bekliyoruz. Peki söz konusu seride yer alacak özellikler neler?

Volkswagen California Serisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bahsettiğimiz gibi seride 3 farklı versiyon yer alıyor. Bunların başında gelen modelden giriş yapalım.

Grand California Modeli

Serideki en iddialı model olarak biliniyor. 7 metreye yakın uzunluğu olan seri, 2.0 TDI motora sahip. 177 beygir gücündeki motorun tork değeri ise 410 Nm tork civarlarında.

Aracın karavan noktasında özelliklerine gelecek olursak yok yok. Kullanıcıların neye ihtiyacı varsa yeni seri bunları karşılamış desek yeridir.

230V prizleri, açılır kapanır masaları, TV alıcısı, tam fonksiyonlu mutfağı, duşu, tuvaleti, açılır kapanır tenteleri olan araç tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak modellerden birisi. Bahsedeceğimiz diğer modellerin özelliklerinin üzerinde özellikler var.

California Modeli

Yine Transporter serisi üzerinden yükselen araç, 2.0 dizel motor ile geliyor. 150 beygirlik bir gücü var ve yeni nesil DSG şanzıman yer alıyor. Aracın kamp özellikleri noktasında ise yine yok yok.

Elektrikli kontrol menüleri, ısıtmalı ve hareketli koltuklar, katlanır kamp masa ve sandalyeleri, mutfak, ek akü, açılır kapanır tente gibi tüm karavan özelliklerinin sunulduğunu söylemek lazım.

Caddy California Modeli

Volkswagen California ailesinin giriş modeli ise Cady serisine dayanıyor. Bu seride de minimalize özellikler görüyoruz. 4X4 artısı da olan aracın, 2 ayrı motor seçeneği var. Bunlardan birisi 122 beygirlik motor bir diğeri ise 75 beygirlik motor.

Karavan özellikleri açısından da giriş seviyesinde kampçılar için yeterli özellikler sunuluyor. Kamp çadırı, Açılır masa, kamp sandalyeleri, katlanabilir yatak, küçük bir mutfak, ek saklama alanları gibi artılar var.

Tüm bu modeller için satışların yakında başlamasını bekliyoruz. Fakat henüz Volkswagen California serisi için fiyatlar açıklanmadı. Bir de fiyatları bekleyelim. Açıklandığı zaman fiyatları da ekleyeceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version