2022 yılında Türkiye’ye gelecek otomobiller şimdiden merak edilir oldu. Öyle ki 2021 yılı otomobil sektörü için gerçekten çok zor geçti. Çip sıkıntısı, pandemi nedeniyle oluşan üretim sorunları küresel bir sıkıntıyı ortaya çıkardı. Buna bir de ülkemizdeki döviz kuru hareketliliği eklenince, sektörde dengeler değişti.

Haliyle gözler 2022 yılına çevrildi. 2021 yılında gelişi iptal olan modeller bir yana yeni yılla beraber üretim sorunlarının belli bir miktar çözülmesi ve araçların sayısı artması bekleniyor. Peki bu yıl ülkemize hangi yeni modellerin gelmesini bekliyoruz? Pazarı biraz daha rahatlatacağı ve genişleteceğini düşündüğümüz bu modellere geçelim.

2022 Yılında Türkiye’ye Gelecek Otomobiller

Öncelikle şunu belirtelim ki her model için kesin bir tarih verilmedi. Paylaşacağımız listede yer alan modeller, 2022 yılında artık gelişini beklediğimiz modeller. Kimisinin geleceği kesin olarak açıklanmış modeller. Sadece net tarihleri verilmemiş. Listeyi incelerken bunu da göz önünde bulundurmanızı öneririm.

1.Elektrikli Citroen C4

Tamamen elektrikli olarak satışa sunulacak olan yeni C4 modelinin 2022 yılının ikinci yarısında ülkemizde olmasını bekliyoruz.

2.Dacia Jogger

Tanıtım sırasında tüm özelliklerini sizlerle paylaştığımız Jogger modelinin de 2022 yılında kesin olarak ülkemizde yer alması bekleniyor. Zaten Dacia’nın sitesinde de Türkiye sayfası oluşturulmuş durumda.

3.Yeni Ford Focus ve Fiesta Ailesi

2021 sonuna doğru duyurulan yeni Ford Focus ailesinin de ST, standart ve Active modelleriyle Türkiye’de olması bekleniyor. Ayrıca yine Fiesta modelinin de ülkemizde olacağı düşünülüyor. Bu model için de tüm seri gelecek deniyor.

4.Yeni Opel Astra

Tanıtımı ile tüm özelliklerini açıkladığımız yeni Astra modeli de 2022 yılında ülkemizde olacak. Vizör tasarımıyla gelecek yeni nesil, ilkbahar aylarında satışa çıkacak. Fiyatı henüz belli değil.

5.Yeni Peugeot 308

Yeni Astra modelinin en büyük rakibi olması beklenen yeni 308 modeli de bu yıl satışa çıkacak olan araçlardan. Resmi sayfası da ortaya çıkan araç, aslan dişi yeni tasarım yapısıyla boy gösterecek.

6.Yeni Skoda Fabia

Ülkemizde popüler olan modeller arasında gösterilen Skoda Fabia’nın yeni nesli için de bekleyiş sürüyor. MK4 platformundan çıkan yeni seride yıl içerisinde satışa çıkan modellerden biri olacak.

7.Yeni Polo GTI

Zaten yeni Polo modelinin satışları başladı. Fakat GTI modeli için biraz daha beklemek lazım. 2022 yılı içerisinde GTI versiyonu da karşımızda olacak.

8.Yeni Honda HR-V

Baştan sona değişen tasarımıyla çok ses getiren ve e-HEV motoruyla da fark yaratacak olan araç, 2022 yılında ülkemizde de boy gösterecek gibi duruyor. Ama yine resmi bir tarih açıklaması söz konusu değil.

9.Yeni Nissan Qashqai

Yine 2021 yılının son aylarına doğru yenilenen bir model daha. E-Power versiyonuyla da tanışacağımız seri, yeni yılda ülkemizde de yer alacak deniyor. Juke sınıfı değişmiş ve yeni model gelmişti. Şimdi de aynı durum bu araç için geçerli olacak.

10.Yeni Skoda Karoq

Yeni motor seçenekleriyle beraber makyajlanan Karoq modelinin de ülkemize gelişini bekliyoruz.

11.Yeni Kia Sportage

Yakın zamanda Avrupa özel versiyonu için de tanıtımı yapılan Sportage serisinin 2022 ikinci çeyreğinde satışa çıkması bekleniyor.

12. Nissan X-trail

Qashqai modelinde olduğu gibi makyajlanan X-Trail modelinin de 2022’de Türkiye’de satılması beklenmekte.

13. Yeni Audi A8

Makyaj operasyonu geçiren Audi A8, yeni yılda tüm ailesiyle beklenen modellerden. Long versiyonunun da gelmesini bekliyoruz.

14.Renault Megane E-Tech

Tamamen elektrikli Megane modeli olarak duyurulan seri, ülkemizde fiyatını en çok merak ettiğimiz modeller arasında. Aracın 2022 ikinci yarısında satışa çıkabileceği iddiası var.

2022 yılında Türkiye’ye gelecek otomobiller böyle gözüküyor. Listeye yeni araçlar eklenecek mi göreceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version