Toyota’nın amiral gemisi modellerinden Corolla, 2019 yılında tam 12. jenerasyona ulaşmış olacak. TNGA adı verilen yeni bir platform üzerine inşa edilen araç bugüne dek üretilen en üstün yakıt tasarruflu, teknolojik ve uygun fiyatlı Corolla olacak.

Yakıt tasarrufuyla bir adım önde

En az Toyota iM modeli kadar hırçın ve agresif görünen 2019 Corolla Hatchback, sportif tasarımıyla da segmentindeki rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi başarıyor.

Yeni geliştirilen 2.0 litrelik dört silindirli motoruyla 168 beygir güç üreten araba, iM modeline kıyasla 31 beygir daha güçlü. Üstelik Toyota’nın açıklamasına göre motorun yakıt sarfiyatında da önemli ölçüde tasarrufa gidilmiş durumda. Öyle ki yüzde 40’a varan bir termal verimlilik söz konusu.

Akıllı manuel vites seçeneği mevcut

Malum, Amerikalılar otomatik vitesli arabaları çok seviyor. Hal böyle olunca Toyota’nın en güçlü olduğu pazarlardan birine otomatik şanzıman seçeneği sunmaması beklenemezdi.

Ancak Toyota, yeni Corolla’da manuel vites tutkunlarını da unutmamış. Altı ileri “akıllı” manuel vitesi sayesinde ani hızlanmalarda daha seri kontrol imkânı vaat eden araba, yokuş kalkış desteğine de sahip. 

Güvenlik asistanlarıyla donatıldı

Adaptif, yani uyarlanabilir hız sabitleme sistemi sayesinde öndeki araçla aradaki mesafeyi her daim korumayı başaran yeni Corolla’nın CVT şanzımanlı versiyonunu kullanan şanslı sürücüler, şerit takip sisteminden de faydalanabilecekler.

Tüm bu üstün donanım özelliklerinin yanı sıra araçta Apple CarPlay desteğinin de nihayet yer aldığını belirtmiş olalım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version