Toyota’nın performans odaklı modeli Supra’nın 2019 modeli casus kameralara yakalandı. Aracın kasası kamuflajla kaplanmış olduğu için dış görünüşü hakkında bir yorum yapabilmek mümkün değil. Ancak çok daha önemli bir iddia var: 2019 Toyota Supra elektrikli motor seçeneğiyle gelebilir!

Mercedes Benz’e bağlı AMG firması gibi yüksek performanslı modifikasyonlar gerçekleştiren Gazoo Racing, Toyota’nın motorsporları için kurduğu bir şirket. İdialara göre yeni nesil Supra’larda Gazoo Racing’in üzerinde çalışmalar yaptığı 2.4 litrelik V6 motor kullanılacak. Buna ek olarak hibrid motor seçeneği de müşterilerin beğenisine sunulacak.

2002’den beri satışı yok

Türk otomobil tutkunlarının hayatına Hızlı ve Öfkeli filmiyle giren Toyota Supra, 2002 yılından bu yana üretilmiyor. Süreç içerisinde Supra yerine GT 86 gibi yeni modeller geliştiren, bu modelde de BMW Z4’le aynı platformu ortaklaşa kullanan Toyota nihayet 2019 model Supra’yı görücüye çıkaracak.

Ancak bir iddia da Toyota’nın yeni Supra’yı farklı bir isimle piyasaya süreceği yönünde. Buna göre Toyota, Supra yerine GT-One ismini yeni modelinde benimseyebilir. GT-1 ismi de iddialar arasında.

Supra’nın rakipleri arasındaki BMW Z4 ve Subaru BRZ’den daha güçlü bir araç olarak karşımıza çıkması bekleniyor. Manuel şanzımanın iptal edileceği, arabanın yalnızca otomatik vitese sahip olması da söylentilerden bazıları.

Hibrid seçeneğiyle gelirse yüksek satış rakamlarına ulaşması beklenen 2019 model Toyota Supra’nın fiyatı olarak ise 55 bin Sterlin rakamı konuşuluyor. Bu da vergiler hariç 291 bin TL’ye denk geliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version