Volkswagen, aynısı Golf GTI modelinde de kullanılan 2.0 litrelik TSI benzinli motora ev sahipliği yapan 2019 Jetta GLI’yi resmen tanıttı. Golf GTI’in performansını ve hırçın görünümünü sedan formuna uyarlayan Alman otomobil üreticisi, Jetta GLI’i ABD’nin Şikago şehrinde düzenlenen otomobil fuarında görücüye çıkardı. Toplamda 228 beygir güç üretmeyi başaran motoruyla Jetta GLI hem GTI, hem de Golf R’dan çizgiler taşıyor.

Start / stop teknolojisiyle geliyor

Şirketin MQB isimli modüler mimari platformu üzerine inşa edilen araç, standart 2019 Jetta‘yı çok andırıyor. Ancak üretici mevcut Jetta GLI modelinden 18 beygir daha fazla güç üretebilen EA888 TSI motorunu araçta kullanmayı tercih etmiş.

Üretilen güç doğrudan ön tekerleklere aktarılırken altı ileri manuel şanzıman ise standart olarak kullanılıyor. Vites değiştirmeyi sevmeyen rahatına düşkünler içinse yedi ileri çift kavramalı DSG otomatik şanzıman seçeneği de mevcut. Üstelik bu seçenek otomatik start/stop teknolojisiyle geliyor.

Sportif görünümüyle öne çıkıyor

Birbirinden bağımsız spor süspansiyon yeni nesil Jetta GLI’de standart. Golf GTI ve R’de kullanılan 13.4 inçlik ön disk frenlerinin yanı sıra VAQ elektronik olarak kontrollü tork sınırlayıcılı sınırlı diferansiyel de araçtaki yerini almış.

Farklı sürüş modları var

Normal, spor, ekonomik ve özel olmak üzere 4 farklı sürüş modunu destekleyen arabada ısıtmalı koltuklar, çift bölgeli klima ve anahtarsız giriş gibi lüks sayılabilecek özellikler standart olarak yer alıyor. Apple CarPlay, Android Auto ve MirrorLink destekli araç içi eğlence sistemi ise cabası.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version