İsveçli lüks otomobil üreticisi Volvo, 2019 model S60 sedanın üzerindeki örtüyü kaldırarak aracın tanıtımını resmen gerçekleştirdi. Dev şirketin yenilikçi yönünü simgeleyen araç her ne kadar İsveçli olsa da ABD‘de üretilecek.

XC60 crossover ve V60 wagon modeline kardeş gelen S60, spor sedan segmentine dahil olacak. Volvo’nun yeni nesil 60 serisine dahil edilen üçüncü model olan S60 şimdiden otomobil editörlerinden geçer not almayı başarmış durumda.

Dizel motor seçeneği sunulmayacak

Volvo’nun Charelston‘un hemen dışında bulunan South Carolina‘daki yeni kurulan tesislerinde üretilecek olan S60 aynı zamanda ilklerin de aracı olma özelliğine sahip. Çünkü bu yeni model Volvo’nun dizel motor seçeneği sunmadığı ilk aracı.

Bunun yerine elektrikli motor seçeneği sunan Volvo, 2019’dan itibaren her yeni çıkan modelinin elektrikli versiyonunu da müşterilerinin beğenisine sunacağını açıklamıştı.

Hibrid motor gücüne sahip

2019 Volvo S60‘ın kaputunun altına baktığımızda karşımıza T8 Twin Engine Plug-In Hybrid motor çıkıyor. 313 beygir turboşarjlı ve süperşarjlı dört silindirli benzinli motora bir de arka tekerlere güç aktaran elektrikli motor eşlik ediyor. Tüm bunlar birleştiğinde 313 beygire 87 beygir daha ekleniyor ve aracın toplam gücü 400 beygire çıkıyor.

T5 FWD ve T6 AWD (Dört çeker) gibi farklı opsiyonlara da ev sahipliği yapması beklenen S60’ın amiral gemisi ise sadece hibrid motor seçeneğiyle gelen 2019 S60 Polestar Engineered olacak. Bu pakette motor gücü 415 beygire çıkarken jantlar, frenler, süspansiyon ve motor kontrol ünitelerinde önemli iyileştirmelerin de varlığı söz konusu olacak.

Fiyat listesi paylaşıldı

Volvo’dan yapılan açıklamada 2019 model S60’ın 35,800 dolardan başlayan fiyatlarla satılacağı bilgisi verildi. T8 Twin Engine Plug-In Hybrid paketinin fiyaltı ise 54,400 dolara kadar çıkabilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version