G80 kod adına sahip 2020 model BMW M3 prototipi test edilirken kameralara yakalandı. Yaklaşık 500 beygir güce sahip olması beklenen model aynı zamanda dört çeker olacak.

Almanya’nın Münih şehrinde görüntülenen yeni M3’ün M5’in özellikleri biraz daha hafifletilmiş, daha ucuz versiyonu olacağı konuşuluyordu. Modelin dışı tamamen kamuflajla kaplandığı için bu konu hakkında yorum yapmak güç, ancak şimdiden 2020 M3’te üç adet dokunmatik ekranın bulunduğu söylentileri ortalığa yayıldı. Buna göre ağırlığın dinamik bir şekilde dağıtılmasıyla birlikte alüminyum ve kompozit maddeler kullanılan yeni şase yapısı sayesinde modelin daha da hız kazanması sağlanmış.

M3 (G80) dört kapılı ve beş koltuklu olmaya devam edecek. Gelecekte satışa çıkacak olan M4 GTS’de ise arka koltuklar iptal edilebilecek. Tıpkı Porsche gibi BMW de müşterilerine spor veya konfor odaklı olmak üzere farklı koltuk seçenekleri sunmak istiyor.

Farklı motor seçenekleriyle geliyor

Geçen senelerde üretilen M3 modellerinde çeşitli motor seçenekleri yer aldığı için BMW’nin 2020 model M3’te de bu yolu takip etmesi kuvvetle muhtemel. Söylentilere göre bu motor seçeneklerinden ilki 2.0 litrelik E30 olacak. 4 litrelik V8 (E90/E92) motor da 2021 yılında müşterilerin beğenisine sunulabilir. Yine söylentiye göre yeni nesil M3’ün performansı sınırlı sayıda üretilen M4 GTS’lere yaklaşarak 493 beygir güç üretmeyi başaracak.

Eğer bu rakamlar gerçek olursa 2020 BMW M3’ün twin-turbo motorlu yeni Audi RS5’i sollayacağı kesin. Hatırlanacağı üzere RS5 444 beygir güce sahipti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version